Minstens zes supporters aangehouden na Roda – Fortuna

Rondom de Mijnstreekderby tussen Roda JC Kerkrade en Fortuna Sittard zijn minimaal zes mensen aangehouden door de politie. Dat meldt 1Limburg op haar website.

Twee daarvan werden al voor aanvang van de wedstrijd aangehouden. Eén supporter mocht inrukken vanwege het gooien van vuurwerk en een ander mocht de trip naar het bureau maken, omdat hij een kleine hoeveelheid harddrugs op zak had.

De ME was in vol ornaat aanwezig in Kerkrade en de supportersbussen van Fortuna werden zelfs met een helikopter gevolgd op hun weg naar het Parkstad Limburg Stadion. Dat eerste was maar goed ook, want in de tweede helft mochten de mannen van de Mobiele Eenheid zelfs even gezellig in het stadion meekijken.

Nadat de stand 0-3 was geworden in het voordeel van Fortuna zochten aardig wat Roda-supporters over Zuid de weg naar het uitvak op, waarna het een beetje uit de hand liep, De ME wist de orde redelijk vlot te herstellen en daarbij werden geen mensen aangehouden.

Na afloop werden er wel nog vier mensen aangehouden, toen de Fortuna-bussen al verdwenen waren. Zij werden ingerekend vanwege “baldadigheid en opruiing”. De ME moest vlak na de wedstrijd sowieso al in actie komen, omdat supporters van Roda hen bekogelden met – houdt u zich vast – sneeuwballen.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.