Molenaar bezorgd na fikse nederlaag tegen Eupen

Robert Molenaar maakt zich zorgen over de aanvallende kwaliteiten van Roda JC Kerkrade. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdag met 0-5 verliezen van het Belgische KAS Eupen.

De Eersteklasser was op het terrein van RKTSV veel te sterk voor Roda JC, dat zeker in het eerste uur met een representatief elftal speelde. Toch stond het na 60 minuten spelen reeds 0-3, mede door twee fouten van de jonge Fréderic Ananou. Een blunder van hem zorgde al na twee minuten voor de openingstreffer en later veroorzaakte hij een penalty. Roda wist niets tegenover de aanvalsdrang van de Belgen te zetten en werd slechts gevaarlijk uit een corner.

In gesprek met Dagblad de Limburger noemt Molenaar het oefenduel nuttig. “Er zijn nogal wat dingetjes aan het licht gekomen, die in een duel met amateurs niet snel opvallen. Het tempo moet hoger, positioneel moeten we beter staan en het vrijlopen is nog niet optimaal.” In dat kader is de trainer blij met het huren van Simon Gustafson van Feyenoord. Hij speelde nog niet mee in het duel.

Het duel tegen Eupen was het laatste wapenfeit van spits Marc Brasnic. Roda JC zal hem geen contract aanbieden. Wel was Jorn Vancamp aanwezig, die Roda spoedig lijkt te gaan presenteren.

Foto: Roda JC Live