Mulder fluit Roda JC – Jong Ajax; Van Sichem leidt bekerduel met Heerenveen

De KNVB heeft vanmiddag de aanstellingen van haar arbiters voor de komende speelronde in de Jupiler League en de tweede ronde van het bekertoernooi bekend gemaakt. Roda JC krijgt in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax te maken met scheidsrechter Siemen Mulder, terwijl Tom van Sichem de leidsman is tijdens het bekertreffen met eredivisionist SC Heerenveen.

De pas 30-jarige Mulder wordt aanstaande zaterdag, wanneer Roda JC Kerkrade en Jong Ajax om 16:30 uur aftrappen in het Parkstad Limburg Stadion, geassisteerd door de heren De Nas en Zijlstra. Vierde official is de heer Berden. Het is voor het eerst dat junior-scheidsrechter Mulder een wedstrijd van de geel-zwarten in goede banen moet zien te leiden. Hij floot tot dusver 24 duels in de Jupiler League, waarin hij 81 gele kaarten uitdeelde en 4 maal de rode prent toonde. Daarnaast floot hij aan het eind van het vorige seizoen de finale van de Eredivisie Beloften, tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong Vitesse.

Voor het KNVB Beker-duel tussen Roda JC en SC Heerenveen doet de voetbalbond een beroep op de ervaren Tom van Sichem. De heren Diks en Simons doen daarbij dienst als assistenten, terwijl de heer Boot de taak van vierde man op zich neemt. Van Sichem floot op zaterdag 8 februari 2014 voor het laatst een duel van de Kerkradenaren. Op die dag verloor het team van toenmalig hoofdtrainer Jon Dahl Tomasson in het Rat Verlegh Stadion met 2-0 van NAC Breda. De 46-jarige arbiter floot gedurende zijn carrière 265 wedstrijden op verschillende niveau’s en gaf daarin 986 (!) gele en 44 rode kaarten. Roda JC – SC Heerenveen begint op dinsdag 23 september om 20:45 uur, opnieuw in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: nieuwsuitdelden.nl

Comments are closed.