Roda JC verslaat NAC Breda in slotfase: 1-0

Roda JC Kerkrade heeft na de zege tegen Sparta ook tegen NAC Breda drie punten weten te pakken. In een niet al te hoogstaande wedstrijd waarin het thuis spelende Roda van begin tot eind de bovenliggende partij was, werd de zege via Gustafson pas in blessuretijd over de streep getrokken: 1-0.

De eerste helft werd geopend met een licht overwicht voor de Brabantse bezoekers, wat werd uitgedrukt in een klein aantal kansjes. Vervolgens kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Kansen bleven echter schaars en het duel werd overstemd met slordigheden, ook in situaties waarbij geen sprake was van enige druk op de bal. Het veldspel van Roda werd gaandeweg beter en dat leverde enkele aardige combinaties op richting het strafschopgebied van NAC, maar het kwam niet tot uitgespeelde kansen. De welbekende beslissende pass viel veelvuldig verkeerd en Gustafson bleek als aanvalsschijf niet altijd even scherp. Hij leverde wel een van de gevaarlijkste momenten van Roda af, met een knap zondagsschot dat met enige moeite (maar sierlijk) gekeerd moest worden. Het bleef echter bij een doelpuntloze situatie totaan het rustsignaal.

Na de thee en de koekjes bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde, al nam het tempo iets af en concentreerde het balbezit zich op het middenveld. Gaandeweg kreeg Roda weer z’n mogelijkheden en tweemaal had de openingsgoal eigenlijk al moeten vallen, maar onder meer een stift van Gustafson ging wonderlijk genoeg niet het doel in. NAC kreeg ondertussen nauwelijks mogelijkheden en doelman Jurjus had geen moeite om zijn doel schoon te houden. Het duel leek uiteindelijk uit te lopen op een gelijkspel met de brilstand, maar Simon Gustafson dacht daar anders over: in de 91e minuut wist hij in een standaardsituatie vanaf rechts de bal achter doelman Birighitti van NAC te krijgen, waardoor de eerste driepunter in het Parkstad Limburg Stadion (en de tweede zege op rij!) een feit is!

Foto: Roda JC Live.