Nathan Rutjes vertrekt naar Sparta Rotterdam

Roda JC Kerkrade en Nathan Rutjes nemen afscheid van elkaar. In de zomer keert de oud-voetballer terug naar zijn eerste profclub, Sparta Rotterdam. Dat maken beide clubs bekend op hun website.

Rutjes was sinds 2014 in dienst van Roda JC Kerkrade. De verdedigende middenvelder kwam toen over van streekgenoot MVV Maastricht, waar hij twee jaar speelde. Met Roda JC promoveerde Rutjes naar de Eredivisie, om uiteindelijk weer te degraderen. Aan het begin van dit seizoen stopte Rutjes als profvoetballer. Inmiddels is hij jeugdtrainer bij Roda JC en verricht hij werkzaamheden voor de Stichting Roda JC Midden in de Maatschappij. Aan dat werk komt nu een eind.

In Rotterdam tekent de cultheld een contract voor twee seizoenen. Ook bij Sparta zal hij jeugdtrainer worden en daarnaast maatschappelijke activiteiten gaan ondernemen. Rutjes is content met zijn terugkeer bij Sparta. “De ambities die ik heb als jeugdtrainer passe ngoed bij de visie van de club. Daarnaast wil ik graag, met mijn opgedane maatschappelijke ervaringen, een bijdrage leveren aan de activiteiten van De Betrokken Spartaan (de maatschappelijke stichting van Sparta, red.).” De Mat geeft aan ernaar uit te kijken om oude bekende weer te zien.

Ook Sparta-directeur Manfred Laros en hoofd jeugdopleiding Dolf Roks zijn blij met het aantrekken van Rutjes. “Met Nathan zijn drive en positieve rol binnen het maatschappelijke kunnen we deze volgende stap gaan maken om van Stichting de Betrokken Spartaan een begrip te maken in Rotterdam, Schiedam en verdere omgeving”, aldus Laros op de clubsite. Roks: “We waren op zoek naar een trainer voor Sparta O15 en met Nathan Rutjes, die zijn UEFA Coach A heeft behaald, halen we iemand binnen die al ervaring op heeft gedaan in de trainerswereld en daarnaast binding heeft met Sparta.”

Foto: Roda JC Live