NEC bezorgt Roda in slotfase een nederlaag

Roda JC heeft zaterdagavond van NEC en zichzelf verloren. Waar er fel aan de wedstrijd werd begonnen en Roda JC de ploeg was met de kansen, wist NEC toch uiteindelijk met 0-1 in Kerkrade te winnen.

In de eerste helft begon Roda JC goed. Er werd bij vlagen goed gecombineerd, maar men was steeds slordig bij de laatste passing en voorzetten. Grote kansen waren er daardoor zelden. Werker speelde vandaag wel opvallend goed, hij had een aantal dreigende kopballen. Helaas gingen deze wel naast en over. Op het gebied van fysiek lijkt hij echt gegroeid te zijn. Naarmate de eerste helft verder vorderde nam het grip van Roda op de wedstrijd af. Toch wist ook NEC niet veel af te dwingen. Dat Roda en NEC de minst scorende ploegen van de Eredivisie zijn was duidelijk te zien. 0-0 was dan ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was Roda JC de bovenliggende ploeg. Maar hoe dichter men bij het strafschop gebied van NEC kwam, hoe dommer de fouten werden. Ballen werden slordig ingeleverd of roekeloos naast geschoten. Toch leek er vandaag voor het eerst in lange tijd weer een team te staan. Naarmate de wedstrijd verder richting het eindsignaal ging zakte het niveau steeds verder. Een 0-0 eindstand leek de eindstand te worden tot NEC in een counter genadeloos toesloeg. Mayi rond in een counter oog in oog met van Leer ongenadig af. Hierna proberen onder andere Rosheuvel en Auassar nog iets terug te doen. Helaas mocht dit allemaal niet baten en verloor Roda JC 0-1 van NEC.

Comments (11)

Comments are closed.