#NECROD | Van Boekel moet topper in goede banen leiden

De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld als arbiter voor het duel tussen N.E.C. Nijmegen en Roda JC Kerkrade. Die wedstrijd wordt aanstaande vrijdag gespeeld in het Nijmeegse Goffertstadion, waar om 20:00 uur de bal aan het rollen zal worden gebracht.

De leidsman zal daarbij geassisteerd worden door de heren Siebert en Olde Olthof. De heer Martens zal als vierde official fungeren bij het duel tussen de koploper en de nummer 2 van de Jupiler League. Afgelopen weekend floot Van Boekel nog in het Abe Lenstra Stadion de noordelijke derby tussen SC Heerenveen en FC Groningen. In dat verhitte duel trok hij 5 maal de gele kaart en stuurde hij Heerenveen-aanvoerder De Roon met dubbel geel voortijdig van het veld. Van Boekel, die in de jaren ’90 als profvoetballer 128 wedstrijden voor VVV-Venlo speelde, had daarnaast eerder dit seizoen de leiding over enkele topaffiches in de Eredivisie en was tevens actief bij een aantal Europa League-duels.

De vorige keer dat Van Boekel de fluit hanteerde bij een duel van de Kerkradenaren, was op 27 september 2014. Op die dag wist het elftal van René Trost een moeizame 1-2 overwinning te boeken op bezoek bij Helmond Sport door doelpunten van Wiljan Pluim en invaller Rigino Cicilia. Tijdens die wedstrijd gaf Van Boekel 5 gele prenten en kende hij aan zowel Helmond Sport als Roda JC een strafschop toe. Waar Elbers die namens de thuisploeg verzilverde, miste Frank Demouge namens de geel-zwarten vanaf de stip.

Header: Roda JC Live