Nieuwe overnamekandidaat meldt zich; nu interesse uit Vaals

Midden in de soap rondom de overname door Aleksei Korotaev, heeft er zich aan de Kerkraadse horizon een nieuwe investeerder aangediend. Het gaat hierbij om het bedrijf Libereum, een in Vaals gevestigd cryptogeldbedrijf, zo meldt Voetbal International.

Een drietal ondernemers uit het Zuid-Limburgse dorpje is van plan diverse voetbalclubs over te nemen en had onder andere interesse in FC Den Bosch. Dat werd echter overgenomen door de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Ook met het Spaanse Elche CF is het bedrijf in (naar verluidt vergevorderde) onderhandelingen.

Ondanks dat veel uitspraken grootspraak lijken en cryptocurrency voorlopig een wisselvallige markt blijken te bieden, is eigenaar Rob Ploum overtuigd van zijn zaken. “Roda is een prachtige club”, zegt Rob Ploum, sinds zijn vijftiende seizoenkaarthouder in Kerkrade, tegen VI. “Meer zeg ik er nu niet over. Feit is dat wij met een aantal clubs in onderhandeling zijn, waaronder in Nederland. Met eentje zijn we zelfs al rond (naar verluidt dus Elche). Ook in Roemenië en Zuid-Korea hebben we contacten. Er staan grote dingen te gebeuren. Unieke dingen!’

Voor alsnog lijkt deze nieuwe ontwikkeling wellicht een alternatief te bieden voor Korotaev. Recentelijk werd bekend dat de rechtszaak rondom de zakenman pas in oktober tot een climax komt. Roda JC’s G7 heeft al aangegeven voor de jaarwisseling duidelijkheid te willen hebben van Korotaev.

Hoe serieus de interesse uit het Drielandendorp is, blijft afwachten.