Nijhuis fluit kraker tussen Roda JC en NEC

Bas Nijhuis heeft van de KNVB opdracht gekregen om aanstaande vrijdag het zwaarbeladen duel tussen Roda JC Kerkrade en N.E.C. Nijmegen in goede banen te leiden. Daarmee stuurt de voetbalbond één van de grotere namen uit haar arbiterskorps naar het Parkstad Limburg Stadion.

Nijhuis, die in het dagelijks leven als bakker voor brood op de plank zorgt, zal vrijdagavond geassisteerd worden door de heren Van de Ven en Schaap. Vierde official Berden completeert het arbitraal kwartet. Het is de eerste keer in het huidige seizoen dat de 37-jarige leidsman een duel van de Limburgers toegewezen krijgt. Hij hanteerde op 22 februari 2014 voor het laatst de fluit bij een duel van Roda JC; daar bewaren de geel-zwarten slechte herinneringen aan, want toen werd er op bezoek bij Cambuur in blessuretijd met 0-1 verloren, nadat zowel Kees Luijckx en Guy Ramos in de absolute slotfase hun tweede gele kaart (en dus ro0d) ontvingen van Nijhuis.

De absolute kraker tussen de gedoodverfde titelkandidaten in de Jupiler League begint komende vrijdag om 20:00 uur. Roda liet intussen doorschemeren dat het die avond tussen de 13.000 en 14.000 toeschouwers verwacht in het PLS. Indien de kaartverkoop in de komende dagen hoger uitvalt, zouden de Koempels mogelijkerwijs het eerder dit seizoen door henzelf gevestigde toeschouwersrecord in de Jupiler League kunnen  verbreken; het huidige record komt neer op 13.937 toeschouwers, gevestigd tijdens Roda JC-MVV Maastricht op 31 augustus 2014.

Foto: RTV Oost

Comments are closed.