Novakovic redt punt voor Roda in Volendam

Aan het laatste duel van het seizoen heeft Roda JC Kerkrade één punt overgehouden. In het Kras Stadion te Volendam eindigde het duel tegen de plaatselijke FC in 1-1.

De wedstrijd tussen beide ploegen was een duel om des keizers baard. De twee clubs kennen allebei een mislukt seizoen en maakten voorafgaand aan de laatste speelronde al geen kans meer om de play-offs om promotie te kunnen halen. Het zorgde voor een weinig aantrekkelijk affiche, maar toch wisten nog ruim 130 Roda-supporters de weg naar De Dijk te vinden.

Die meegereisde bezoekers kregen van Roda bepaald geen spetterende vertoning voorgeschoteld. Het initiatief lag vanaf het begin bij FC Volendam, dat doelman Radomir Novakovic al snel tot enkele ingrepen dwong. De keeper stond echter telkens op zijn post, terwijl aan de overkant de eerste de beste kans erin ging. Mart Remans kopte een voorzet van Livio Milts over doelman Nordin Bakker heen.

Met die voorsprong ging Roda JC ook de rust in. Dat was opnieuw te danken aan Novakovic, die zich onderscheidde met enkele puike reddingen, want tot kansen kwamen de Kerkradenaren zelf niet meer. In de tweede helft kwamen er wel wat mogelijkheden voor de bezoekers, met name nadat Mitchel Paulissen was ingevallen. Hij schoot echter tweemaal naast, terwijl andere grote kansen niet aan Gyliano van Velzen en Chance Simakala besteed waren.

Aan de overkant viel er nog wel een doelpunt, want Joey Veerman kon vrijstaand de gelijkmaker binnenkoppen. Daarna kreeg FC Volendam nog legio kansen om op voorsprong te komen, maar tot scoren kwamen de Volendammers niet meer. Dat was andermaal te danken aan Novakovic, die in de blessuretijd nog met enkele stijlvolle reddingen de pot dichthield.

Door het gelijkspel sluit Roda JC Kerkrade het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af op de dertiende positie.

Foto: Roda JC Live