Oefenwedstrijd afgelast: “Zekere voor het onzekere genomen”

PEC Zwolle meldde enkele dagen geleden reeds dat de geplande oefenwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade geen doorgang zou vinden. De wedstrijd zou op 28 juli plaatsvinden in het Overijsselse Wijthmen. De Limburger onthult dat de afgelasting met veiligheidsredenen te maken heeft.

Na afloop van de competitiewedstrijd tussen Roda JC en PEC Zwolle in Kerkrade (3-2) ontstond er een kleine confrontatie tussen supporters van beide clubs, aldus de krant. Eén Roda JC-supporter zou zijn aangehouden, maar dit is verder niet in het nieuws gekomen. De politie heeft ook geen negatief advies uitgesproken, verzekert Nicole van Voorst, woordvoerder Politie Oost-Nederland, aan De Limburger.

Koen te Riele (PEC Zwolle) stelt echter dat de Zwollenaren het zekere voor het onzekere hebben genomen. “In het ergste geval zouden we bijvoorbeeld drie dagen voor de wedstrijd een oefenwedstrijd minder hebben. Nu zijn we er op tijd bij en hebben snel een nieuwe en interessante tegenstander uit de hoge hoed kunnen toveren.” Zwolle oefent nu op dezelfde dag tegen het Spaanse Levante.

Het oefenprogramma van Roda JC ziet er momenteel als volgt uit:
7 juli, 18:00: KVC Oranje – Roda JC Kerkrade
14 juli, xx:xx: KVC Westerlo – Roda JC Kerkrade
20 juli, 17:00: FC Eindhoven – Roda JC Kerkrade
3 augustus, 19:00: Roda JC Kerkrade – FC Den Bosch

Header: Roda JC Live