Onduidelijkheid over mogelijke komst Verboom

De komst van linksback Bryan Verboom is zeker nog niet in kannen en kruiken. Roda JC en Zulte-Waregem hebben dan wel een mondeling akkoord, maar daarmee is nog niet gezegd dat de speler ook daadwerkelijk voor de Kerkraadse club kiest.

Zulte Waregem kan immers met zoveel clubs akkoorden sluiten als haar lief is, maar uiteindelijk bepaalt natuurlijk Verboom zelf waar hij zijn carrière vervolgt. Volgens Belgisch voetbal-watcher Sven Claes zijn er nog een viertal andere clubs die aanspraak maken op de handtekening van de voormalig Belgisch jeugdinternational: het Turkse Kayserispor, de Franse Ligue 1-clubs Stade Rennais en SC Bastia én Eredivisionist sc Heerenveen. In een eerder stadium meldden andere Belgische media dat ook ADO Den Haag naar de diensten van de 24-jarige verdediger hengelden.

Daar staat tegenover dat het management van Zulte-Waregem gisteren aan De Limburger bevestigd heeft dat Verboom naar Kerkrade zal trekken. Manager Cordier haalde daarbij het ‘mondeling akkoord’ tussen de beide clubs aan. De Roda-clubleiding reageerde nog niet op de mogelijke transfer. Wel is duidelijk dat Verboom niet gekocht, maar gehuurd zou worden door de Limburgers. Daarbij zou geen optie tot koop aan het eind van het seizoen bedongen zijn. Het lijkt erop dat we tot ná het weekend moeten wachten voordat alles duidelijk wordt.

Foto: Football Insider 24/7