Opzienbarende beperkingen voor supporters in tweeluik tussen Roda JC en NAC Breda

Maandag en vrijdag strijden Roda JC en NAC Breda om een plaats in de halve finale van de nacompetitie. Om mee te reizen naar de uitwedstrijden krijgen supporters van beide ploegen te maken met de nodige maatregelen, waarvan er één het meest opzienbarend is.

De maatregelen hebben in ieder geval als resultaat dat Roda JC het in het Rat Verlegh Stadion moet doen zonder uitsupporters. De supportersverenigingen die normaliter busreizen faciliteren hebben bekendgemaakt geen reis naar Breda te organiseren.

Aan de Kerkraadse supporters werd een verplichte buscombi opgelegd en bovendien mocht slechts tweederde van de capaciteit van het uitvak benut worden. Het meest opzienbarend is echter de maatregel dat supporters met de Duitse nationaliteit niet mee mogen reizen naar Breda, een verbod waarvan je kan afvragen of het in lijn is met Europese regelgeving.

Berichten doen de ronde dat bij de return in Kerkrade ook geen supporters van NAC Breda met de Belgische nationaliteit welkom zijn. Het is nog onbekend of het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion vrijdagavond wel gevuld zal zijn.

Foto: Roda JC Live