Paulissen redt punt tegen ADO: 1-1

Roda JC Kerkrade heeft ternauwernood een punt overgehouden aan het thuisduel tegen ADO Den Haag. De ploeg van Yannis Anastasiou keek in een matig duel lang tegen een achterstand aan, maar in de slotfase benutte Mitchel Paulissen op fraaie wijze een vrije trap: 1-1.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel tegen de Hagenaars, die hun laatste vijf duels allemaal verloren. Met name Daniel de Silva was gevaarlijk, maar hij stuitte met zijn schoten tot twee maal toe op de prima parerende ADO-doelman Setkus. Bovendien werd een vrije schop van David Boysen dusdanig van richting veranderd dat het bijna de openingstreffer opleverde. Na Roda’s sterke openingsfase viel het niveau terug en kwamen er mogelijkheden voor ADO, dat het heft in handen nam. De grootsten werden onbenut gelaten door Duplan en Havenaar, maar zo’n 8 minuten voor rust lag de bal er dan toch in; via enkele benen kwam de bal voor de voeten van Duplan, die het buitenkansje namens ADO verzilverde en Roda met een achterstand de rust in stuurde.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelpeil; dat bleef steken op een bedenkelijk niveau. Met het inbrengen van Auassar en Rosheuvel voor Noor en De Silva probeerde Anastasiou het tij te keren, maar beterschap leek aanvankelijk ver weg toen de gasten uit Den Haag via Becker en een flipperkastsituatie de 0-2 op het scorebord hadden moeten zetten. Het sputterende Roda wist daarentegen weinig openingen te vinden in de ADO-defensie en de grootste mogelijkheid werd gecreëerd door de opstomende centrale verdediger Daryl Werker, die in eerste instantie stuitte op Setkus en vervolgens een kansrijke rebound hard naast schoot. De gelijkmaker leek er in het vervolg niet in te zitten voor de geel-zwarten. Leek, want in de 86ste minuut besloot Mitchel Paulissen anders; de gelegenheidsspits krulde vanaf de rand van het zestienmetergebied op prachtige wijze een vrije trap in de korte hoek. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-1.

Zo houdt Roda een week na haar eerste zege van het seizoen opnieuw een resultaat over aan haar duel, hoewel de manier waarop te denken geeft. Met zeven punten uit tien duels doen de Limburgers voorlopig afstand van de allerlaatste plaats op de ranglijst, hoewel FC Groningen morgen (zondag) nog in actie komt. Volgende week wacht een uitduel bij FC Twente.

Foto: Pro Shots

Comments (27)

Comments are closed.