Plum: “Als er niets verandert, had René niet weg gehoeven”

Vanaf vandaag zijn Rick Plum en Regilio Vrede de trainers van Roda JC Kerkrade. Na het opstappen van René Trost volgen zijn assistenten hem dus op. Tegenover L1 spreekt Plum van een ‘gemengd gevoel’. “Dit voelt als een nederlaag. Gisteren was een zwarte dag voor Roda JC en voor René Trost.”

Plum heeft er veel zin in, maar benadrukt zijn gemengde gevoelens. “Dit gaat niet om mijn kans. We moeten dit verwerken en dan zien we verder. Ik wil me niet met mijn kans bezighouden, de club bepaalt of er een andere trainer komt. Het is mijn taak om de spelers wedstrijd voor wedstrijd goed voor te bereiden. Ik doe dit slechts als professional.”

Het afscheid van Trost doet Plum pijn. “Mijn samenwerking met René was prima. We hadden al sinds we samen speelden een hechte band. Er waren gezonde discussies, maar die hielden ons scherp. Inhoudelijk waren die ook prima. Hij heeft gezegd dat ik voor advies altijd bij hem terecht kan. Als ik daar de behoefte toe voel, zal ik dat dan ook zeker niet nalaten.”

De interim-coach geeft aan dat er zeker wat veranderingen zullen gaan zijn in de opstelling aanstaande zondag, als Helmond sport op bezoek komt. Wat precies, weet hij echter nog niet. “Als er niets zou veranderen, had René niet weg gehoeven. We gaan er de komende dagen aan werken, daar is tijd voor. Dan zullen we zien of we verder gaan met de jonge jongens of dat we weer met ervaren spelers aan de slag gaan.”

De spelers zelf hebben in ieder geval ook een stem. “Zij hebben overlegd en geven ons in een delegatie aan wat zij graag veranderd willen zien. Dat zullen misschien randzaken zijn, we zullen op alles inspringen waar we winst kunnen behalen. Ik denk niet dat het over de training gaat, dat is meer ons pakkie an.” Die trainingen worden voorlopig dus geleid door Plum, Vrede en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder. “Die samenwerking is prima. We gaan de rolverdeling bespreken. Ik ben in ieder geval de spreekbuis richting de media, de rest is afwachten”, aldus Plum.

Over het doel voor de rest van het seizoen is hij duidelijk. “Al sinds juni is het doel promotie. Dat is nog steeds zo. We gaan er alles aan doen.”

Foto: archief