PSV druipt af in Kerkrade: 0-0

Roda JC heeft zaterdagavond haar ongeslagen serie verlengd door een punt te pakken tegen PSV. De geconcentreerd spelende Kerkradenaren frustreerden de landskampioen 90 minuten lang, en pakten in de slotfase bijna nog de volle buit.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de omgekomen spelers van Chapecoense, begon Yannis Anastasiou met een ongewijzigd basiselftal tegen de manschappen van Phillip Cocu. De gasten hadden vanaf het eerste fluitsignaal met afstand het meeste balbezit, maar kon dat slechts mondjesmaat in gevaarlijke situaties uitdrukken. Ramselaar had een piekfijne lange bal van Pröpper weliswaar tot doelpunt kunnen promoveren, maar de enige echte doelkans kwam op naam van Luuk De Jong; hij kapte zich vrij, maar gaf Van Leer de kans om zijn vrije schietkans te pareren. Roda bleek via aanspeelpunt Mytidis en de bijsluitende Rosheuvel en Ajagun bijzonder gevaarlijk in de omschakeling. De Nigeriaan leek zelfs de openingstreffer op zijn naam te zetten, maar zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald.

Ook na de pauze gaven de geel-zwarten weinig weg, en had een prachtige aanval via Rosheuvel (panna), Milec (hakje) en opnieuw Rosheuvel een betere afronding door Ajagun verdiend. Verder bleek de defensieve opvatting opnieuw een goede, aangezien PSV er amper een opening in kon creëeren. De nummer 3 van de ranglijst slaagde er zelden in om het tempo op te voeren tegen de nummer 17, waar het vertrouwen groeide met elke minuut die verstreek. Wel moest Van Leer een schot van Arias uit de kruising ranselen en ruimde Van Peppen op toen de bal gevaarlijk in de doelmond terechtkwam. Daarmee bleek het grootste gevaar van Eindhovense kant wel geweken – sterker nog, in de absolute slotfase deed de thuisploeg nog een gooi naar drie punten. Rosheuvel profiteerde van een gapend gat in de PSV-defensie, maar had pech dat invaller zijn balletje breed niet tussen de palen gericht kreeg. Daardoor bleef het bij 0-0 in het Parkstad Limburg Stadion.

Door de puntendeling blijft Roda JC voor de zevende speelronde op rij ongeslagen, en loopt het een puntje uit op hekkensluiter Go Ahead. Met 12 punten uit 15 duels blijft het op de zeventiende plek op de ranglijst staan. Aanstaande vrijdag wacht een uitduel bij FC Groningen.

Foto: Roda JC Live