Punt voor Roda bij AZ dankzij Van Leer

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij AZ. Het werd 1-1. Alireza Jahanbakhsh opende de score, waarna Daryl Werker de gelijkmaker op het bord zette.

In een zonovergoten AFAS Stadion begon de wedstrijd bijzonder tam. Tot aan de openingstreffer was er eigenlijk zelfs nog helemaal niets gebeurd. AZ nam wel, na een sterk begin van Roda, het heft op dat moment meer in handen. De openingstreffer volgde uit een mooie aanval. Wout Weghorst stuurde Alireza Jahanbakhsh weg, ter hoogte van de middellijn. Laatstgenoemde stuurde Van Peppen het bos in en rondde fraai af.

Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker al in het net lag. Een corner van Roda werd vlak voor rust door Mitchel Paulissen panklaar gelegd op het hoofd van Daryl Werker. Die kopte, volledig vrijstaand, binnen in de korte hoek. Het was het eerste Eredivisie-doelpunt van de verdediger uit Mechelen.

In de tweede helft werd weliswaar niet meer gescoord, maar was de wedstrijd wel een stuk interessanter. De wedstrijd ontbrandde echt toen AZ een, redelijk goedkope, penalty kreeg. Van Peppen maakte hands in de zestien, zo vertelde de vierde official aan scheidsrechter Van den Kerkhof. De pingel van Weghorst werd echter knap gestopt door Van Leer, die in het slot Roda met enkele fraaie reddingen op de been hield.

In de laatste twintig minuten pompte AZ er namelijk een waar slotoffensief uit, wat ook wel leidde tot flinke kansen. Gescoord werd er echter, mede dankzij Van Leer, niet meer. Sterker nog: de allergrootste kans op de overwinning was voor Roda. Tom van Hyfte kopte echter in blessuretijd volledig vrijstaand over.