Roda achter gesloten deuren niet voorbij Turkse oefentegenstander

Vrijdagavond speelde Roda JC Kerkrade een besloten oefenwedstrijd tegen het Turkse Mersin Idman Yurdu. De ploeg van Darije Kalezic kwam in het vriendschappelijk duel nog wel op voorsprong, maar speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk tegen de Turkse subtopper. Beide doelpunten vielen in het slotkwartier van de wedstrijd.

Dat de beide ploegen op vrijdag een onderling oefenduel zouden afwerken, had men bijzonder goed geheim weten te houden. Het leek er immers op dat Roda alleen morgen (zaterdag) nog zou aantreden tegen JVC Cuijk, zonder dat er rekening werd gehouden met een krachtmeting met de ploeg die in het afgelopen seizoen als zevende eindigde in de Turkse Süper Lig. Aan de kant van de Kerkradenaren stond Rostyn Griffiths opgesteld in het basiselftal. De onlangs aangetrokken Australiër maakte zowel letterlijk als figuurlijk een sterke indruk, maar moest wel al na een halfuur een gele kaart incasseren.

In de eerste helft hielden de twee teams elkaar aardig in evenwicht. Zowel Roda als Mersin liet bij fases de bal wel aardig rondgaan, maar dat resulteerde niet in grote scoringskansen. In de tweede helft ging men wel op zoek naar de openingstreffer, en die viel dan ook een minuut of 10 voor tijd; een Turkse verdediger verschalkte zijn eigen doelman en bewees Roda daarmee een goede dienst: 1-0. Lang hield die voorsprong niet stand, want de Turkse tegenstander wist – met enige hulp van de Roda-defensie – al snel de 1-1 op het scorebord te zetten. 1-1 was dan ook de eindstand.

Roda speelt zaterdag haar laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het Eredivisieseizoen. De geel-zwarten gaan dan op bezoek bij Topklasser JVC Cuijk. Een live wedstrijdverslag vind je zoals altijd op het twitteraccount @RodaJClive (www.twitter.com/rodajclive)!

Comments (2)

Comments are closed.