Roda bekert verder na zege op Groningen: 3-1

Roda JC Kerkrade is nog steeds actief in het KNVB-Bekertoernooi. Na de zege in de vorige ronde bij VV Capelle (0-5) moesten de Limburgers vanavond tegen Eredivisionist FC Groningen wel een tegengoal toestaan, maar wist het zelf drie keer zoveel te scoren als de tegenstander via twee geslaagde acties van Ndenge en één van Rosheuvel. De tegenstoot kwam van Bacuna.

De iets meer dan zevenduizend aanwezigen in het Parkstad Limburg Stadion kregen een wat gezapige eerste helft te zien, waarin in eerste instantie de kleine mogelijkheden voor de bezoekers waren via Doan. Gaandeweg kwam Roda JC beter in de wedstrijd, al bleef het overwegend rommelig met wel mogelijkheden, maar geen echte kansen. Met veel slordigheden aan beide kanten wist het tweetal teams maar mondjesmaat voor een van de doelmonden uit te komen. Padt en Jurjus hadden zodoende wel het een en ander te doen, maar echt lastig kregen ze het niet. De thuisploeg kwam vlak voor rust via Ndenge toch op voorsprong door een afvallende bal achter Sergio Padt binnen te werken (1-0). Dat kwam goed uit, want na een kleine minuut extra tijd klonk het rustsignaal en konden de heren Roda JC-spelers met een beter gevoel de kleedkamer opzoeken dan hun noordelijke opponenten.

Na de thee en de koekjes werd het spel ietwat levendiger qua kansen. Groningen kwam op gelijke hoogte met dank aan Bacuna, die miscommunicatie in de defensie van Roda JC afstrafte door de bal goed binnen te koppen. De goal van de bezoekers werd snel opgevolgd door een goede kans voor Van Weert, die zijn inzet gekeerd zag worden door Jurjus. Nog een grote Groningse kans verder viel de goal ineens aan de overkant door wederom Ndenge: 2-1. Dat was wellicht een onverwachte opsteker gezien het spelbeeld van het moment. Gustafson miste vervolgens een vrije trap (zoals Groningen er verspreid over de wedstrijd ook een aantal miste), waarna Groningen de slotfase in ging met een gewijzigde tactiek – vol de aanval in. Daardoor ontstonden ruimtes aan de overkant en had Schahin de kans op een derde Limburgse goal, maar Padt stond niet voor het eerst in de weg. Voor het doel van Jurjus wist Bacuna in de slotfase van de tweede helft eveneens een grandioze kans te missen. In blessuretijd wist Roda JC de wedstrijd dankzij Mikhail Rosheuvel te beslissen en daarmee gaan de Limburgers op donderdagavond in de koker voor de loting van de volgende ronde!

Foto: Roda JC Live.