Roda en Pluim ontbinden contract

Roda JC Kerkrade en Wiljan Pluim hebben maandagavond, enkele uren voor het sluiten van de transferperiode, in onderling overleg het contract van de middenvelder bij de club ontbonden. Dat meldt 1Limburg.

De 26-jarige Pluim had nog een contract tot het eind van dit seizoen bij de Kerkraadse Jupiler League-club. Gisteren maakte hij verrassenderwijs al geen deel uit van de wedstrijdselectie in de streekderby tegen MVV Maastricht. Waar hij sinds de start van dit seizoen onbetwist basisspeler was bij de Limburgse club, zat hij tegen de Maastrichtenaren niet eens op de reservebank. Het voedde de geruchten dat de toekomst van de Zwollenaar bij de Koempelclub onzeker was.

Het salaris van Pluim drukte aanzienlijk op de krappe begroting van de club en de speler ‘kwam niet meer voor in de plannen van de technische staf’. Doordat het contract van de middenvelder nu ontbonden is, kan hij ook ná de transferdeadline (vannacht 00:00 uur) nog aan de slag gaan bij een nieuwe werkgever. Pluim speelde sinds 2011 zijn wedstrijden in dienst van de geel-zwarten. In 73 wedstrijden kwam hij tot 5 doelpunten.

Foto: Pro Shots

Comments (1)

Comments are closed.