Roda geeft zege uit handen in Almelo: 2-2

Roda JC heeft zaterdagavond de derde zege van het seizoen laten glippen. Op bezoek bij Heracles Almelo kwamen de Kerkradenaren na twee goals kort achter elkaar van Paulissen en Van Hyfte op een 0-2 voorsprong, maar in de slotfase gaf de ploeg de wedstrijd uit handen. Twee goals van Armenteros bepaalden de eindstand op 2-2. 

In een behoorlijk evenwichtige eerste helft was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, toen Bruns de bal niet genoeg kon drukken na goed voorbereidend werk van ex-Roda JC’er Kristoffer Peterson. Roda zette daar in het vervolg wel de nodige aanvalsdrang tegenover, maar bij de Kerkradenaren schortte het telkens aan een afgemeten eindpass. Het rendement van basisdebutant Gyliano van Velzen en met name Mitchel Paulissen lag op dat gebied veel te laag. Aan de overkant ging dat Heracles beduidend beter af en mocht Roda van geluk spreken dat Armenteros nét onder een voorzet door dook en Kuwas en Gosens hard voorlangs schoten. De thuisploeg was daarmee het dichtst bij de openingstreffer. Het tempo lag bij beide ploegen te laag om van echte druk te kunnen spreken, maar toch had Roda met een voorsprong de kleedkamer kunnen opzoeken, ware het niet dat op slag van rust een kopbal van Daryl Werker uit de doelmond werd opgeruimd.

Direct na rust zagen we een goedlopende Roda-aanval, toen de voorzet van Ajagun na een overstapje van Schahin bij Paulissen belandde, wiens schot via een Almeloos been nét naast het doel verdween. Heracles zette daar snel twee scherpe counters tegenover. Peterson wist het doel niet te raken na een fraai combinatie met Bruns en Kuwas dacht de 1-0 op het scorebord te zetten toen Ananou zijn inzet van richting veranderde. Dat gebeurde echter niet: sterker nog, Roda sloeg aan de andere kant van het veld tweemaal toe binnen drie minuten. Uitgerekend de ongelukkig spelende Paulissen nam na 65 minuten het doel van Castro van afstand onder vuur en een deviatie via Heracles-verdediger Hoogma liet de keeper kansloos: 0-1. De score werd vervolgens snel verdubbeld tot 0-2 toen Van Hyfte met een droge knal in de hoek het net opnieuw liet bollen.

Een kwartier voor tijd liet de ploeg van Anastasiou na om de definitieve nekslag uit te delen, doordat Schahin in een overtalsituatie verzuimde om de derde treffer voorbij Castro te jagen. Dat bleek een dure misser. Armenteros zette enkele momenten later namens het opportuun spelende Heracles de aansluitingstreffer op het scorebord: 1-2. Daarmee was het leed nog niet geleden, want diezelfde Armenteros deed Roda in de 87e minuut opnieuw pijn. Volledig vrijgelaten door de invallende debutant Ognjen Gnjatic mocht de spits van dichtbij de gelijkmaker binnenkoppen.

Volgende week staat de cruciale thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles op het programma. De Deventenaren komen vrijdagavond op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.