Roda JC biedt excuses aan voor weigeren ‘humba’

Roda JC Kerkrade wist vanavond het doelpuntrijk duel met FC Oss weliswaar winnend af te sluiten (4-3), de uitslag zou uiteindelijk echter overschaduwd worden door een incident tijdens de ereronde vlak na het duel. De spelersgroep weigerde om de Koempeltribune te bedanken middels de gebruikelijke ‘humba’, als protest tegen de in hun ogen overmatige fluitconcerten in de afgelopen wedstrijden. De club heeft hier adequaat op gereageerd en publiceerde zojuist op de website het volgende statement:

“Na afloop van de gewonnen wedstrijd Roda JC – FC Oss (4-3) heeft de spelersgroep het publiek niet op de juiste manier bedankt. Tijdens de ereronde besloten de spelers in hun emotie de ‘humba’ niet uit te voeren, hetgeen gebruikelijk is na een overwinning van de club. Roda JC Kerkrade wil hiervoor haar welgemeende excuses aanbieden.
De club sluit zich aan bij de woorden van hoofdtrainer René Trost tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd: ‘Dit kan gewoon niet. Ik bied namens de hele club mijn excuses aan. Wij komen hier in de groep op terug. Dit dient recht gezet te worden’.
Roda JC Kerkrade wil nogmaals benadrukken dat de fantastische steun van de supporters enorm wordt gewaardeerd. Het voorval dat na de wedstrijd plaatsvond valt op geen enkele manier goed te praten.”
Foto: Roda JC Live
Comments are closed.