Roda JC boekt eenvoudige zege op Helmond Sport

In Helmond heeft Roda JC vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt. Zonder groots te spelen wonnen de Kerkradenaren met 0-3. In de eerste helft zetten Richard Jensen en Xian Emmers de bezoekers op voorsprong. Vlak na rust besliste Bryan Limbombe de wedstrijd.

Helmond Sport-trainer Wil Boessen moest, met vier blessures en een geschorste speler, flink wat puzzelen in aanloop naar deze wedstrijd. Het leidde ertoe dat de thuisploeg gemankeerd aan de aftrap verscheen, met maar liefst drie rechtsbacks in de basiself. Op de bank zaten zelfs maar twee wedstrijdfitte spelers. Daarmee beloofde het al op voorhand een lastige avond te worden voor de nummer zeventien van de Eerste Divisie.

Zo geschiedde. Al binnen tien minuten kwam Roda op voorsprong via Jensen. De verdediger was alert bij een hoekschop van Patrick Pflücke, die door Dylan Vente slim verlengd werd. Dat de verdediger de bal met de arm controleerde, werd over het hoofd gezien door arbiter Jannick van der Laan. Een gelukje voor de ploeg van Jurgen Streppel, die al snel de zo gewenste voorsprong te pakken had.

Zonder arbitrale hulp kwam Roda na een half uur vervolgens op 0-2. Pflücke kopte een bal slim door op Vente, die met zijn sprint de achterlijn haalde. In plaats van voor eigen succes te gaan, legde de spits perfect af op Emmers, voor wie het een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. Drie minuten na rust besliste Limbombe vervolgens de wedstrijd. De spits werd diep gestuurd en bleef koel oog in oog met doelman Mike Havekotte. Het betekende ook alweer de derde assist van Vente, die de buitenspeler prima bediende met een lange bal op maat.

Helmond Sport wist tegenover deze doelpunten weinig gevaar te zetten: Roda-goalie Rody de Boer hoefde zelfs geen enkele keer in actie te komen. Het was aan de Brabanders te zien dat zij in een gelegenheidsformatie speelden. Roda liet namelijk wel degelijk ruimtes vallen, maar Helmond verzuimde daar gebruik van te maken. Wat dat betreft hadden de Kerkradenaren geluk, want het spel van de Koempels was bij vlagen slordig. Met name in de eerste helft leed de ploeg veel onnodig balverlies, waardoor er counterkansen lagen voor Helmond. Vrijdagavond kon Roda zich die slordigheden echter permitteren.

Door de overwinning stijgt Roda naar plek 7 in de Eerste Divisie. De ploeg heeft daarbij de wedstrijd tegen MVV nog tegoed.

Foto: Roda JC Live