Roda JC en Jong AZ delen punten in foutenfestival

Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Jong AZ. Doelpunten van Richard Sedlácek, Yann Bisseck, Jordy Croux en Thijs Oosting zorgden voor een eindstand van 2-2.

In een bijzonder slecht gevuld Parkstad Limburg Stadion kwam Roda JC redelijk uit de startblokken. De ploeg van Jean-Paul de Jong liet enkele aardige aanvallen zien, die resulteerden in kansen voor Romario Rösch en Jordy Croux. Zij faalden echter, terwijl aan de overkant de eerste beste mogelijkheid voor Jong AZ in het doel lag. Een voorzet van Félix Correia werd ingeschoten door de volledig vrijstaande Thijs Oosting.

Het was de aanzet voor een tranentrekkend vervolg in de eerste helft. Beide ploegen waren niet bij machte om fatsoenlijke aanvallen te produceren. Na rust kwam Roda JC echter al snel langszij, door een rake kopbal van Yann Bisseck. De Duitser maakte zijn basisdebuut als vervanger van de geschorste Daryl Werker.

Vlak daarna kwamen de Kerkradenaren zelfs op voorsprong, na een schitterende aanval. Met vlot combinatiespel werd Jordy Croux op pad gestuurd. De linksbuiten trok naar binnen toe en schoot de bal zeer knap binnen. Van de voorsprong kon de thuisploeg echter niet lang genieten, want de volgende aanval van Jong AZ was alweer raak. Als een warm mes sneden de Alkmaarders door de boter, waarna Oosting binnen kon schieten.

Ondanks een slotoffensief wist Roda JC niet meer te scoren, terwijl ook Jong AZ nog een forse kans wist te forceren, maar niet te benutten. Daardoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waar beide ploegen weinig mee opschieten. Roda JC bezet nog steeds de vijftiende positie op de ranglijst.

Foto: Roda JC Live