Roda JC houdt stand in Breda en pakt weer drie punten

De lastige uitwedstrijd tegen NAC heeft Roda JC winnend weten af te sluiten. In een bij vlagen kolkend Rat Verlegh Stadion wonnen de Kerkradenaren met 1-3.

Nog voordat de immer dorstige toeschouwers in Breda hun eerste zes bier op hadden, stond Roda al op een ruime voorsprong. Niet voor het eerst dit seizoen kende de ploeg van Bas Sibum een bliksemstart. Na vier minuten vloog een voorzet van Enrique Peña Zauner zo maar het doel in. Sami Ouaissa kwam net tekort om de bal te raken, maar zette daarmee NAC-doelman Roy Kortsmit wel volledig op het verkeerde been: 0-1. Binnen het kwartier werd die voorsprong zelfs verdubbeld, toen Maximilian Schmid in de korte hoek de bal binnenschoof. Met een prima actie tekende de Duitse spits voor zijn eerste Roda-goal.

Na die tweede goal was NAC Breda even flink van slag, maar na een half uur krabbelde de thuisploeg overeind. Met een snoeihard schot bracht Roy Kuijpers de Bredenaars terug in de wedstrijd, een doelpunt dat het begin van een half uur storm betekende. In dat half uur zette NAC alles op alles om de gelijkmaker te forceren en kreeg het ook behoorlijke kansen. Matisse Didden, de goed keepende Koen Bucker, maar ook de paal voorkwamen die doelpunten.

Met nog een half uur te gaan kwam de wedstrijd weer meer in balans. NAC speelde opportunistisch en zocht – tevergeefs – naar die ene goed vallende bal, terwijl Roda JC probeerde te counteren, maar veel te onrustig was. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd vervolgens stilgelegd vanwege voorwerpen op het veld, iets dat het laatste beetje tempo uit de wedstrijd haalde.

In het laatste deel is Roda JC vervolgens niet meer in de problemen gekomen, mede doordat NAC zelfs met tien man verder moest. Cuco Martina viel geblesseerd uit, maar Peter Hyballa had al drie wisselmomenten gebruikt. Uiteindelijk viel in de dying seconds de beslissing. Op het moment dat de Bredanaars nog een keer alles op alles zetten om een punt te pakken, wist invaller Arjen van der Heide na een knappe actie het derde Roda-doelpunt te maken.

Foto: Roda JC Live