Roda JC kent weinig moeite met TOP Oss

Roda JC Kerkrade heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. TOP Oss werd in Kerkrade met 2-1 verslagen. Richard Jensen en Iké Ugbo scoorden namens de thuisploeg.

De uitsloeg doet een moeizamere wedstrijd vermoeden dan het geval was. Roda nam vanaf het begin het initiatief in het zorgwekkend slecht gevulde Parkstad Limburg Stadion. Bij de eerste corner leverde dat meteen een doelpunt op. Daryl Werker kopte de hoekschop van Jordy Croux in, maar Richard Jensen gaf het laatste zetje. Jensen maakte zijn eerste speelminuten na een maanden voortslepende blessure.

Na het doelpunt hield Roda de hele eerste helft het initiatief. TOP Oss wist daar geen kansen tegenover te zetten, maar ook de thuisploeg creëerde te weinig. Het veldoverwicht was er, maar aan de voorzet of de laatste pass ontbrak het vaak. Menig voorzet van Croux eindigde in de handen van doelman Ronald Koeman jr., totdat die vlak voor rust de fout in ging. Een schot van Croux had een makkelijke prooi voor Koeman moeten zijn, maar die liet de bal los, waardoor Iké Ugbo eenvoudig binnen kon tikken. Voor de spits, van Chelsea gehuurd, betekende dit zijn tweede doelpunt van het seizoen. Vlak daarvoor miste Nicky Souren een aardige kans op de tweede treffer.

Na rust schoot Roda uit de startblokken, met een serie geblokte schoten, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Ook een knappe actie van Croux leverde geen goal op, al kwam dit vooral door knap keeperswerk van Koeman. Toen Oss alles of niets ging spelen om nog een goal te forceren, leverde Tom Muyters aan de overkant ook knap keeperswerk. De Roda-doelman moest vlak voor het eind echter alsnog capituleren, toen de verdediging niet thuis gaf. Philippe Rommens schoof de aansluitingstreffer binnen, maar voor een tweede Oss-goal was er geen tijd meer.

Door de overwinning stijgt Roda JC naar de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live