Roda JC komt niet verder dan gelijkspel bij Jong PSV

Jong PSV en Roda JC Kerkrade hebben maandagavond de punten gedeeld: 1-1. Iké Ugbo zette Roda JC op voorsprong, waarna Cyril Ngongo de gelijkmaker scoorde.

Maandagavond mocht Roda JC voor de derde keer op De Herdgang spelen, waar de eerste twee keer een gelijkspel behaald werd. In het eerste kwart leken beide ploegen van plan om daar een derde gelijkspel aan toe te voegen. In een zeer tamme wedstrijd werden nauwelijks kansen gecreëerd, totdat Roda JC na 26 minuten plots op voorsprong kwam. Ugbo kon van dichtbij zijn zesde doelpunt van het seizoen binnentikken. PSV wist daar voor rust één grote kans voor Amar Catic tegenover te zetten, maar Tom Muyters reageerde alert.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Jong PSV langszij. Ngongo kon gemakkelijk wegdraaien bij zijn tegenstanders en vervolgens van dichtbij Muyters verschalken. In het restant van de wedstrijd hield PSV het initiatief, wat leidde tot enkele kansen. Groot gevaar ontstond er echter niet, terwijl Roda JC aan de overkant dichtbij de winnende treffer was door een kopbal van Daryl Werker. Het duel op De Herdgang eindigde echter wederom in een gelijkspel.