Roda JC Kort | training, Van Hintum, Cicilia en Heracles

In de regelmatig terugkerende rubriek Roda JC Kort brengt Roda JC Live het kortere nieuws rondom de club. In deze zomerse editie van 21 juni gaan we bijna weer aan de slag, en is er transfernieuws.

De eerste training van de Kerkradenaren is namelijk nog een dagje naar voren verzet. Eerder was gecommuniceerd dat de eerste training op maandag 27 juni zou plaatsvinden in het Parkstad Limburg Stadion. Vlak na zijn presentatie kondigde de club, bij monde van nieuwe hoofdtrainer Yannis Anastasiou, via Instagram aan dat de eerste balletjes van het seizoen 2016/2017 al op zondag 26 juni worden getrapt. Om 14:30 betreden de spelers en de staf het veld. Het lijkt erop dat deze verplaatsing is gedaan om ervoor te zorgen dat er meer fans aanwezig kunnen zijn bij de training, aangezien op maandag veel mensen natuurlijk naar hun werk of school moeten.

Tijdens die eerste training zullen voor het eerst de nieuwe consumptieprijzen gehanteerd worden. Roda maakte gisteren (maandag) op de website bekend dat de prijs met ingang van het nieuwe seizoen verhoogd wordt. Waar de prijs afgelopen seizoen nog € 2,10 per consumptie was, wordt deze vanaf nu € 2,25. Of dat ook inhoudt dat de biertjes vanaf nu beter getapt worden en de broodjes frikandel wat heter geserveerd worden is bij de redactie nog niet bekend. Het vergelijkend warenonderzoek zal na de eerste speelrondes worden gepubliceerd op deze website.

De eerste keer dat veel fans dit zelf zullen gaan ondervinden is natuurlijk tijdens de eerste competitiewedstrijd. Maandag maakte de KNVB het definitieve speelschema bekend op haar website. Roda JC opent de competitie dus definitief met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van John Stegeman, die dit seizoen Europees voetbal speelt, komt op zondag 7 augustus op bezoek in Kerkrade. Het seizoen zal worden afgetrapt om 16:45. Vorig seizoen waren de Almeloërs ook al de eerste tegenstander; toen won Roda met 3-1.

Twee mensen die er in ieder geval niet bij zullen zijn tijdens die seizoensopening zijn Bart van Hintum en Rigino Cicilia. Van Hintum heeft namelijk een contract getekend bij het Turkse Gaziantepspor. Daar gaat hij naar eigen zeggen vier à vijf keer meer verdienen dan hij deed bij zijn voormalige werkgever, PEC Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad liep zijn contract af. De linksback kreeg ook aanbiedingen van N.E.C., FC Twente en dus van Roda JC. Daar kiest hij echter niet voor. “Met alle respect voor N.E.C. en Roda, maar voor die clubs ga ik PEC niet verruilen. De aanbieding van FC Twente was zelfs minder dan wat ik nu bij Zwolle verdiende.” Uit de interesse van de Kerkradenaren blijkt wel dat Roda op zoek is naar een linksback, die kan gaan concurreren met Ard van Peppen.

Wie dus zeker niet gaat concurreren met Ard van Peppen, maar ook niet met één van de spitsen, is Rigino Cicilia. De boomlange spits, die afgelopen jaar werd verhuurd aan eerstedivisionist RKC Waalwijk, loopt momenteel stage bij het Oostenrijkse SKN Sankt Pölten. Die club promoveerde afgelopen seizoen naar de Oostenrijkse Bundesliga, waar zij komend jaar voor de eerste keer in zullen uitkomen. Cicilia scoorde in de met 8-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen de bekende en beruchte Melker Bezirksauswahl het derde doelpunt. Of het tot een dienstverband gaat leiden, moet nog blijken.

Foto: Pro Shots

Comments (11)

Comments are closed.