Roda JC licht optie: Novakovic jaar langer in Kerkrade

Roda JC heeft de optie in het contract van Radomir Novakovic gelicht. Daardoor blijft de doelman een jaar langer verbonden aan de Kerkraadse club. Dit meldt Roda JC op zijn website.

Novakovic kwam in 2017 naar Roda JC, vanuit de jeugd van Borussia Mönchengladbach. Na een seizoen bankzitten en keepen bij Jong Roda JC, maakte hij in oktober 2018 zijn debuut in het betaalde voetbal. De KNVB-bekerwedstrijd op bezoek bij SV Urk werd met 0-1 gewonnen. Vervolgens wist hij Tom Muyters tijdelijk naar de bank te verdringen, mede door een uitstekend optreden in de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax.

Desondanks begon het talent dit seizoen toch weer als tweede doelman. Dit leidde tot de nodige frustratie en een vertrek uit Kerkrade leek dan ook aanstaande. Uiteindelijk kreeg Novakovic van interim-trainer Maurice Verberne toch weer de voorkeur boven Muyters, waardoor de Duitse goalie het doel nog een aantal wedstrijden mocht verdedigen, voordat de competitie werd stilgelegd.

Nu heeft de club de optie in het aflopende contract van Novakovic verlengd. Hierdoor blijft de 20-jarige doelman een jaar langer keeper bij Roda JC. Technisch directeur Jeffrey van As laat weten in zijn nopjes te zijn met de verlenging van de verbintenis.

“Radomir is een jonge talentvolle keeper die zijn kans heeft gepakt in de laatste wedstrijden. Met zijn reflexen is hij een sterke lijnkeeper, maar tegelijkertijd weten wij en hij ook dat zijn kwaliteiten op het gebied van meevoetballen moeten verbeteren”, aldus Van As. “Hier gaan we samen keihard aan werken en hebben alle vertrouwen in het feit dat Radomir zich blijft doorontwikkelen.”

Foto: Roda JC Live