Roda JC lijdt duur puntverlies in Dordrecht

Op bezoek bij FC Dordrecht heeft Roda JC zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Rene Kriwak.

In de eerste tien minuten lag het overwicht bij de Dordtenaren, die al na een minuut een prima kans kregen. Adrian Segecic stuitte op Koen Bucker. Roda kwam na die stroeve start al snel beter in de wedstrijd en begon na een kwart wedstrijd de kansen aaneen te rijgen. Zo schoot Lennerd Daneels, die na een sterke invalbeurt tegen MVV in de basis mocht beginnen, voorlangs en zag Enrique Peña Zauner een schot van de lijn gehaald worden. Vlak nadat ook Teun Bijleveld een gevaarlijk schot had gelost, kwam FC Dordrecht uit het niets op voorsprong. Zwak verdedigen van Bijleveld leidde tot een voorzet, die door doelman Koen Bucker zeer slecht verwerkt werd. De bal belandde voor de voeten van Kriwak, die dankbaar gebruikmaakte van het buitenkansje.

Na de 1-0 was Roda even de kluts kwijt. Tot de rust kreeg Dordrecht nog enkele forse kansen, mede doordat de Kerkradenaren wel erg enthousiast op zoek gingen naar de gelijkmaker en daarbij vaak de bal op gevaarlijke wijze verspeelden. Ook na de thee begon Dordrecht sterker, maar wederom was het Roda dat snel de regie overnam. De gelijkmaker lag na een sterke counter op de schoen van Walid Ould-Chikh, maar hij stuitte op doelman Luca Plogmann.

De ploeg van Bas Sibum, die het zichzelf sowieso erg lastig maakte, kreeg na een uur een nieuwe tegenslag te verwerken: Sami Ouaissa kreeg na een ongelukkige tackle terecht een rode kaart van scheidsrechter Kevin Puts. Ook met tien man ging Roda niet bij de pakken neerzitten, sterker nog: wederom kreeg de ploeg een grote kans op de 1-1. Matisse Didden kopte van dichtbij op de paal. Luttele minuten na die kans tekende Kriwak met een balletje achter het standbeen voor de 2-0. In het laatste kwartier gebeurde vervolgens weinig noemenswaardigs meer, waardoor de Oostenrijkse spits matchwinner bleek voor de thuisploeg.

Foto: Roda JC Live