Roda JC mikt op vliegende start aan de Krommedijk

In Dordrecht begint Roda JC aan zijn campagne in de Keuken Kampioen Divisie 2022/2023. De ambities zijn dan wel de hele zomer getemperd, vrijdagavond zal niemand in Kerkrade met minder dan een overwinning genoegen nemen.

De voorbereiding van de ploeg van Jurgen Streppel is er één met twee gezichten. Tegen vrij sterke tegenstanders liet Roda bij vlagen heel behoorlijk veldspel zien. Dat veldspel leidde regelmatig tot een veldoverwicht en ook tot goede kansen. Tot zover een positief verhaal, maar het net vinden blijkt vooralsnog het probleem. In drie oefenwedstrijden, tegen De Graafschap, Go Ahead Eagles en Anderlecht, kwam Roda niet tot scoren. En dat met een voorhoede die in potentie genoeg scorend vermogen kent.

De eerste competitiewedstrijd zal het officiële basisdebuut betekenen van een hele rits nieuwelingen. Met name in de verdediging heeft Roda JC een ware metamorfose ondergaan. Maar goed ook, want vorig seizoen bleek de broze defensie een achilleshiel. Met Nils Röseler als nieuwe captain zou Roda meer zekerheid achterin moeten hebben, terwijl voorin Mohamed Mallahi voor de nodige impulsen moet gaan zorgen. Aan hem en Bryan Limbombe de zware taak om Patrick Pflücke te vervangen. Alleen op het middenveld wordt nog node naar versterking gezocht.

Transfercarroussel
Bij FC Dordrecht draait de transfercarroussel de afgelopen dagen op volle toeren. Alleen al in de afgelopen twee dagen werden drie nieuwe spelers gecontracteerd, waarvan met name de Italiaanse spits Samuele Longo in het oog springt. De transfers passen bij de ambitie van de Schapenkoppen, die net als zo veel ploegen graag willen meedingen naar de play-offs. Geen sinecure voor de nummer 17 van vorig seizoen, die toch nog geen tien jaar geleden in de Eredivisie uitkwam.

De voorbereiding van de Dordtenaren was wisselend te noemen. Zo werd er verloren van PEC Zwolle, Almere City FC en Excelsior, maar gewonnen van KV Kortrijk. Tegen Al-Rayyan, waar Roda JC nipt van won, werd gelijk gespeeld.

Schorsing
Jurgen Streppel kan vrijdagavond nog geen beroep doen op Terrence Douglas. De linksback, overgenomen van Ajax, is geschorst na een rode kaart die hij vorig seizoen in dienst van FC Den Bosch kreeg. Aanwinsten Ted van de Pavert en Arjen van der Heide zijn nog niet geheel wedstrijdfit, maar kunnen eventueel wel invallen. Dat geldt niet voor Niek Vossebelt, die nog steeds met blessureleed te kampen heeft.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20:00 uur in het Matchoholic Stadion en is live te volgen via ons Twitter-account. Jannick van der Laan is de scheidsrechter.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Reith, Röseler, Joppen, Barak – Sieben, Emmers, Bouchouari – Mallahi, Vente, Limbombe.

FC Dordrecht – Roda JC
Gespeeld: 12 keer
Winst FC Dordrecht: 2 keer
Winst Roda JC: 6 keer
Gelijkspel: 4 keer
Doelsaldo: 16 – 28

Header: Roda JC Live