Roda JC na sterke eerste helft voorbij Jong Utrecht: 1-2

Door een verdienstelijke overwinning op bezoek bij Jong FC Utrecht heeft Roda JC zich in de top van de Eerste Divisie genesteld. Op Trainingscomplex Zoudenbalch bleek een sterk eerste kwart voldoende voor de ploeg van Jurgen Streppel: 1-2.

De paar honderd toeschouwers op het kleine sportpark waren nog nauwelijks goed en wel gaan zitten, toen Roda al op voorsprong kwam. Geschutter in de Utrecht-defensie werd genadeloos afgestraft. Patrick Pflücke werd diep gestuurd en oog in oog met doelman Fabian de Keijzer bleef de Duitser ijzig kalm: 0-1. Een kwartiertje later herhaalde Roda JC datzelfde recept, toen Xian Emmers na balverlies in de defensie razendsnel voor De Keijzer kwam te  staan. Ook Emmers schoot zonder twijfel raak.

Met die voorsprong op zak ging Roda het wat rustiger aandoen, maar tot grote kansen voor de Utrechtse beloften leidde dat in de eerste helft niet. Sterker nog, vlak voor rust kreeg Roda nog twee uitstekende kansen om de marge drie te maken. Twee kopballen vonden echter niet het doel.

Na de rust kwam FC Utrecht beter in de wedstrijd en kregen de Utrechtenaren ook mogelijkheden om tot scoren te komen. Nadat een paar kansen niet aan de thuisploeg besteed waren, kwam de aansluitingstreffer er uiteindelijk op gelukkige wijze alsnog. Een afstandsschot van Arthur Zagre werd door Guus Joppen van richting veranderd en belandde achter Rody de Boer.

Het bleek het startsein voor een langdurig slotoffensief van Jong FC Utrecht, waarbij De Boer meermaals reddend moest optreden. Kansen wisten de Kerkradenaren hier niet meer tegenover te zetten. Ook twee aanvallende wissels van de thuisploeg bleken uiteindelijk niet voldoende om nog de gelijkmaker te maken. Roda JC belandt door de belangrijke overwinning in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie, op twee punten van de nummer drie De Graafschap.

Foto: Roda JC Live