Roda JC pas laat, maar verdiend langs FC Den Bosch

Ook de derde wedstrijd van het seizoen is door Roda JC omgezet in een overwinning. In het laatste kwartier van het duel tegen FC Den Bosch zorgde Dylan Vente met drie doelpunten voor een ruime overwinning.

Die winst was op basis van het wedstrijdbeeld zeer verdiend, maar kwam toch moeizaam tot stand. Met name in de eerste helft was de ploeg van Jurgen Streppel veel beter dan FC Den Bosch, maar de kansen werden niet in doelpunten omgezet. De grootste misser kwam op naam van Vente, die na een verdedigingsfout om doelman Wouter van der Steen heen kon, maar voor open doel miste. Ook Mohamed Mallahi en Bryan Limbombe lieten in de eerste helft flinke kansen op de openingstreffer liggen.

In de tweede helft kwam FC Den Bosch beter in zijn spel. De ploeg van Jack de Gier creëerde toen ook enige kansen en kwam dicht bij een voorsprong, toen Phil Sieben een bal van de lijn moest halen. Daar zette Roda JC aan de overkant onder andere een flinke kans voor Guus Joppen tegenover, maar hij tikte de bal over.

Op het moment dat het er niet meer in leek te zitten voor de Kerkradenaren, kreeg de ploeg dan toch een uitgelezen kans om de score te openen. Roda kreeg toen een penalty, na een duel tussen Vente en Rik Mulders. Een cadeautje van scheidsrechter Rob Dieperink, want veel was daar niet aan de hand, maar Vente pakte dat presentje wel uit en schoot de ploeg op voorsprong. Nog geen vijf minuten later was de spits opnieuw fortuinlijk, toen hij Roda JC met een van richting veranderd schot op 0-2 zette.

In blessuretijd kwam FC Den Bosch nog dicht bij de aansluitingstreffer. Keeper Rody de Boer tikte een kopbal van Joey Konings knap tegen de lat. Nadat die treffer er niet kwam, maakte Vente zijn hattrick op de valreep nog compleet. Na een combinatie met Limbombe verraste hij doelman Van der Steen met een schot in de korte hoek.

Door de overwinning is Roda JC in ieder geval voor twee dagen koploper in de Keuken Kampioen Divisie, met negen punten uit drie wedstrijden. Ook het doelsaldo zal tevreden stemmen: zes doelpunten voor, en nog geen enkel tegendoelpunt.

Foto: Roda JC Live