Roda JC verliest met 3-1 op bezoek bij FC Twente

Roda JC Kerkrade heeft in Enschede haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. In De Grolsch Veste was FC Twente met 3-1 te sterk. Namens de Kerkradenaren scoorde Mitchel Paulissen.

De uitploeg kende een vliegende start. Al na vier minuten kwam Mario Engels door over de rechterkant. Zijn afgemeten voorzet werd knap ingeschoten door Paulissen. De weelde duurde voor de Kerkradenaren niet lang, want nog voor de twintigste minuut stond FC Twente al op 2-1 voorsprong. Eerst schoot Tim Hölscher een vrije trap schitterend in de kruising, daarna mocht Tom Boere een erg gemakkelijk gegeven penalty benutten.

Vervolgens greep FC Twente het initiatief, waar Roda JC loerde op de counter. Voor beide ploegen leidde het niet tot grote kansen. De show werd eerder gestolen door scheidsrechter Siemen Mulder, die de wedstrijd met enkele onbegrijpelijke beslissing opluisterde. Zo kreeg in de tweede helft Ricardinho slechts geel voor een zeer zware overtreding op Livio Milts en kreeg Twente een vrije trap na een flinke elleboogstoot van Tom Boere.

Uit een corner voor de Tukkers viel vervolgens de beslissende 3-1. Bapoh mocht vrijstaand binnentikken uit de scherpe corner, waar ook doelman Tom Muyters er niet goed uitzag. In het restant van de wedstrijd liet FC Twente de bal aan Roda JC, dat echter geen grote mogelijkheden meer kon forceren.

Zo leidt Roda JC haar eerste nederlaag in dit seizoen. Volgende week zaterdag komt in het Parkstad Limburg Stadion N.E.C. op bezoek.

Foto: Twitter