Roda JC vraagt werktijdverkorting aan en sluit deuren tot 6 april

Roda JC heeft de procedure voor het verlenen van een vergunning voor werktijdverkorting in gang gezet, zo meldt 1Limburg. Medewerkers van de club zitten ten minste tot 6 april thuis.

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn alle wedstrijden in het betaald voetbal tot 6 april afgelast. Dit betekent voor Roda JC dat de wedstrijden tegen Helmond Sport (20 maart), Go Ahead Eagles (29 maart) en Excelsior (3 april) geen doorgang vinden. Ook de thuiswedstrijd tegen Telstar, die gepland stond voor vrijdag 13 maart, heeft niet plaatsgevonden.

Op advies van de KNVB en conform de maatregelen van het kabinet blijft het Parkstad Limburg Stadion gesloten tot 6 april. Dat betekent dat er niet wordt getraind en dat ook het kantoorpersoneel thuis moet blijven.

Ingeval van buitengewone gebeurtenissen kan het voorkomen dat er tijdelijk minder werk is voor werknemers. In dat geval kan een bedrijf bij het UWV werktijdverkorting aanvragen. Het UWV kent dan een WW-uitkering toe aan werknemers voor de uren die zij minder kunnen werken, vanwege het gebrek aan werk.

Inmiddels hebben 20.000 bedrijven een vergunning voor werktijdverkorting aangevraagd bij het UWV. Hiertoe behoren naast Roda JC ook VVV-Venlo en Go Ahead Eagles.

Foto: Roda JC Live