Roda JC weer om tafel met suikeroom Hendriks

Arnold Hendriks heeft wederom plannen om te investeren in de selectie van Roda JC Kerkrade. De voormalig suikeroom van de Kerkradenaren verklaarde datzelfde tegenover regionale nieuwszender L1.

Nu Roda JC weer in financiële categorie I van de KNVB is ingedeeld, mag de club geen investeringen meer doen van boven de € 50.000 zonder toestemming van de nationale voetbalbond. Er is dus een externe financier nodig en Hendriks lijkt wederom de aangewezen persoon. Algemeen directeur Collard bevestigde tijdens het voorzittersdiner van dezelfde zender al dat er weer gesprekken gaande zijn. De eerste ontmoeting vond plaats voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

De eerste gesprekken hebben volgens L1 nog niets opgeleverd, maar Hendriks is wel bezig alles nu op papier te zetten. Hij hoopt op ‘een goed vervolggesprek’ met de club, die naar zeggen van Collard ‘geen spelers voor in de breedte wil halen’. Eventuele versterkingen dienen onmiddellijk in de basis te kunnen starten.

Roda heeft tot de gebruikelijke deadline van 31 januari de tijd om spelers aan de selectie toe te voegen. Het gaat volgens Hendriks dan om twee spelers, waarvan de 19-jarige François Marquet er één is. Die zou gehuurd moeten worden van Standard Luik. Hij staat te boek als een talentvolle middenvelder, wat wel concurrentie met zich mee brengt: PSV zou zich ook al bij Luik, waar Marquet nu nog in het tweede speelt, gemeld hebben.

Over de andere speler waar Roda mee op de proppen kwam, is Hendriks minder enthousiast. “Iedereen was heel enthousiast over deze spits, maar hij heeft in vier jaar tijd slechts drie goals gemaakt op het hoogste niveau. Daar heb ik nog geen beslissing over genomen.” De nu 23-jarige spits speelt volgens Hendriks, die geen naam wil noemen, in het tweede van een Eredivisionist.

Hendriks geeft aan dat er iets moet gebeuren. “Ik slaap er niet van. Als we niet op korte termijn terugkeren in de Eredivisie is het afgelopen.” Collard bevestigt dat de deur naar Hendriks openstaat. Hij voerde vrijdag nog overleg met technisch coördinator Van Mierlo over de te nemen stappen.

Hendriks viel de laatste jaren met name op door vaak beloftes te stellen, maar vervolgens er niet uit te komen met de club. De zomer van 2014 is daar het meest recente voorbeeld van, waarna de club zelf bevestigde zonder Hendriks door te gaan. Des te opvallender is het dat dezelfde bestuurders nu wel weer openstaan voor een samenwerking, die natuurlijk wel zeer positief voor Roda zou kunnen uitpakken.

Comments are closed.