Roda kan volgende naam van spitsenlijstje schrappen

Anderhalve week voor de start van de Eredivisie is Roda JC Kerkrade nog op zoek naar versterking voor de spitspositie. De club is al een tijdje bezig met de invulling hiervan, maar naarmate de tijd verstrijkt kunnen er steeds meer namen van het lijstje geschrapt worden. Vandaag komt daar die van Piotr Parzyszek bij; de Pool kiest voor het Deense Randers FC. Daarnaast lijkt ook Nathan Kabasele niet voor de Koempelclub te kiezen.

Parzyszek bracht in de afgelopen weken zelf het geruchtencircuit op gang, door op zijn Twitter-account een foto van het Parkstad Limburg Stadion te plaatsen met daarbij een tekst die op meerdere manieren op te vatten viel. De spits, die eigendom is van Championship-club Charlton Athletic en een verleden heeft bij De Graafschap en het Belgische Sint-Truiden, wordt door de Engelsen echter verhuurd aan Randers FC, dat uitkomt in de Deense competitie. Of Roda daadwerkelijk werk wilde gaan maken van de komst van de Pool, is niet bekend, maar bij deze is een dienstverband in Kerkrade in ieder geval uitgesloten.

Wel is duidelijk dat de clubleiding in de afgelopen tijd gesprekken voerde met Nathan Kabasele. De Belg met Congolese roots heeft bij broodheer Anderlecht geen uitzicht op speeltijd, waardoor de 21-jarige aanvaller in aanmerking komt voor een verhuurperiode. Een jaar geleden probeerde Roda de jeugdinternational ook al naar Kerkrade te halen, maar tot een samenwerking kwam het toen niet. Het ziet ernaar uit dat Roda nu opnieuw achter het net vist, aangezien ook De Graafschap (waarvoor Kabasele in het seizoen 2013/2014 op huurbasis speelde) een poging doet om de aanvaller binnen te hengelen. De speler heeft aangegeven een voorkeur te hebben voor een overgang naar de Superboeren.

Daarmee begint de tijd langzaam maar zeker te dringen voor de Limburgse promovendus, die op dit moment Anco Jansen (geen pure spits), Santiago Palacios (eigenlijk een schaduwspits) en Rigino Cicilia (waarschijnlijk nog niet klaar voor het Eredivisie-niveau) tot haar beschikking heeft als opties voor de spitspositie. De transferperiode loopt weliswaar door tot eind augustus, maar al over tien dagen trappen de geel-zwarten het Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Foto: Superboeren

Comments (2)


  1. En de volgende volgende naam ook.
    ?

Comments are closed.