Roda klopt opnieuw aan voor Badibanga

Roda JC Kerkrade is met Standard Luik in gesprek over een transfer van Beni Badibanga. Volgens 1Limburg hoopt de club deze week nog overeenstemming te bereiken. In de afgelopen zomer berichtte Roda JC Live al exclusief over verregaande interesse van de Koempelclub in de speler.

Een overgang ketste destijds echter af, maar door de miljoeneninjectie van de Russisch-Zwitserse investeerder Aleksei Korotaev beschikt Roda nu wél over de middelen om de 20-jarige Belg aan te trekken. Badibanga speelt bij voorkeur als vleugelaanvaller, maar kan naar verluidt ook als middenvelder uit de voeten.

Daarmee past de voormalig jeugdinternational, die bij Standard slechts bij een handvol wedstrijden binnen de lijnen kwam, uitstekend in het plaatje dat technisch directeur Ton Caanen eerder deze week schetste: hij liet weten op zoek te zijn naar twee vleugelaanvallers én twee middenvelders die direct een meerwaarde voor het basiselftal hebben. Ook wil de club een aantal spelers aantrekken die zich verder kunnen ontwikkelen in Kerkrade, om op termijn winstgevend te worden.

Foto: Voetbalkrant.be