Roda laat twee punten liggen bij NAC

Roda JC heeft vrijdagavond onnodig puntverlies geleden. Op bezoek bij NAC eindigde de wedstrijd in 2-2. Namens Roda scoorde Kees Luijckx. Daarnaast maakte Dion Malone een eigen doelpunt.

Na vijf minuten zag het er niet naar uit dat Roda een dominante avond ging beleven in Breda, want toen stond het al 1-0. Een overstapje van Sidney van Hooijdonk was genoeg om Mounir El Allouchi alleen voor Jan Hoekstra te zetten. De middenvelder schoot de bal beheerst achter de doelman.

Vanaf de tiende minuut namen de bezoekers echter het initiatief in handen. Tot grote kansen leidde dit andermaal niet, op één gevaarlijk schot van Thijmen Goppel na. Wel was Roda constant de betere ploeg. Dat was weinig waard geweest als Lewis Fiorini na de rust de 2-0 binnen had geschoten, maar Hoekstra lag in de weg.

Vervolgens keerde de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten helemaal om. Eerst kreeg Roda een penalty, nadat Erik Falkenburg een bal tegen de hand van Robin Schouten kopte. Kees Luijckx verzilverde de penalty in twee instanties. Nog geen twee minuten later werd een schot van Patrick Pflücke van richting veranderd door Malone, waardoor Roda verdiend op voorsprong kwam.

Daarna leek Roda de wedstrijd te willen uitspelen. Tegen een man minder was de uitploeg constant in de aanval, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Aan de overkant ontstond tien minuten voor tijd plots paniek door het invallen van Mario Bilate en Lex Immers. Die paniek in de Roda-defensie leidde tot de gelijkmaker, toen Bilate een lange bal achter Hoekstra knalde.

Het zorgt ervoor dat Roda zeer onnodig twee punten liet liggen in Breda.

Foto: Roda JC Live