Roda lijdt tegen FC Groningen tweede nederlaag van de week

0

Roda JC Kerkrade is er zondagmiddag niet in geslaagd om een nederlaag tegen FC Groningen af te wenden. De bekerwinnaar bleek met 2-1 te sterk voor de Kerkradenaren.

De eerste helft begon gezapig, maar na een kwartier kwam er leven in de Harense brouwerij. Met name de kansen van FC Groningen volgden elkaar in hoog tempo op, maar ook Roda liet af en toe van zich horen met gevaarlijke pogingen. Het waren de Groningers die met een 1-0 voorsprong de rust in gingen. Een mislukte voorzet van Antonia viel via de lat pardoes voor de voeten van Linssen, die de openingsgoal binnen tikte. Vlak voor rust viel Tom van Hyfte geblesseerd uit na een botsing met doelman Padt. Over de ernst hiervan is niets duidelijk.

In de tweede helft was Roda feller dan in het eerste bedrijf, maar tot het gewenste resultaat leidde dat niet. Opnieuw kregen beide ploegen kansen, met opnieuw de beste voor Groningen. Twintig minuten voor het einde viel echter de beslissing. Arjan Swinkels kreeg de rode kaart, aangezien hij een doelpunt van de groenwitten voorkwam met de hand. Michael de Leeuw benutte de daarop volgende strafschop: 2-0.

Een eretreffer wist Roda wel nog te scoren. In de 91e minuut wist de ingevallen Rigino Cicilia de 2-1 tegen de touwen te schieten, wat het slotakkoord was van het treffen met de bekerwinnaar.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Van Leer – Dijkhuizen (87′, Monteyne), Sankoh, Swinkels, Van Peppen – Noor, Faik, Van Son (70′, Paulissen) Van Hyfte (42′, Höcher) – Gyasi (81′, Rutjes), Jansen (70′, Cicilia).

Share.

About Author

Comments are closed.

Copyright 2017 Rodajclive.nl - Webdesign by Disegno Web Solutions