FeyRod

Roda pakt ook punt tegen Feyenoord

In een winderig Rotterdam weet Roda JC Kerkrade 1 punt te pakken. Door goals van Kuyt en Ngombo werd het 1-1. Feyenoord wist in de eerste helft te scoren. Ngombo kon als supersub uiteindelijk iets terug doen voor Roda. Roda krijgt hiermee weer een punt extra marge tot de degradatiezone in de ranglijst.

De eerste helft was van beide ploegen van een bedenkelijk niveau. Roda wist niet veel te creëren en ook Feyenoord wist niet veel kansen te krijgen. Roda speelde vandaag met Dijkhuizen als linksback, omdat Ard van Peppen nog te veel last had van zijn blessure. Ook Feyenoord begon enigszins gewijzigd. Men wilde kost wat kost de 8ste nederlaag op rij voorkomen. Slordig spel zorgde ervoor dat het lange tijd 0-0 bleef. Toch moest Van Leer enkele keren in actie komen. Kuyt kreeg een aantal keren kansen om zijn 100ste doelpunt voor Feyenoord te maken. Dit deed hij echter pas in de 45ste minuut. Met deze stand ging men ook de kleedkamers opzoeken.

Roda kwam feller uit de kleedkamers. Echter grote kansen kreeg Roda niet. Feyenoord liet het initiatief meer aan Roda. Laat in de tweede helft kwam Ngombo in de ploeg en dat betekend vaak extra dreiging voor het doel van de tegenpartij. Ook nu weer kon Ngombo zijn naam van Supersub waarmaken en de 1-1 binnen tikken. Via een ingooi kon de bal voor zijn voeten komen en hij ronde koelbloedig af.

Hierna drong Feyenoord nadrukkelijk aan. Ze kregen via Eli en Kramer nog een aantal uitstekende mogelijkheden. Kramer claimde uiteindelijk nog in de slot minuut een penalty, deze werd door Liesveld niet gegeven en zo bleef het uiteindelijk 1-1.

Comments (62)

Comments are closed.