Roda slaat slag en contracteert spits Juric

Roda JC Kerkrade heeft zich zaterdag verzekerd van de diensten van Australisch international Tomi Juric. Daarmee is een lange transfersoap ten einde gekomen. De 24-jarige centrumspits, die aanvankelijk onhaalbaar leek voor de Kerkraadse promovendus, tekent in het Parkstad Limburg Stadion een contract voor 1 seizoen met een eenzijdige optie voor nog een seizoen.

Tomi (Tomislav) Juric komt transfervrij over van het Australische Western Sydney Wanderers, waar zijn contract onlangs afliep. Zijn voormalig werkgever leek hem in april al te verkopen aan Shanghai Shenhua, waar een miljoenencontract voor Juric klaarlag, maar de speler sloeg die aanbieding af omdat hij graag in Europa aan de slag wou. Mede daardoor ging hij ook niet in op een aanbieding die het Australische Perth Glory neergelegd zou hebben. Als niet-EU speler zal Juric ook bij Roda geen bescheiden salaris ontvangen; de spits zal jaarlijks zeker zo’n 400.000 Euro opstrijken. Dit bedrag kan door Roda opgehoest worden, doordat een groep investeerders hier een aanzienlijke bijdrage aan levert.

In dienst van het Australisch nationale elftal speelde Juric, wiens familie Kroatische roots heeft, tot dusver 12 interlands, waarin hij 2 keer tot scoren kwam. Hij maakte ook deel uit van de spelersgroep die in 2014 afreisde naar Brazilië voor het WK Voetbal, maar hij kwam aldaar niet in actie. Dat deed de spits wel afgelopen januari bij de AFC Asian Cup (‘het EK van Azië’, waar Australië aan deelneemt); hij was in de groepsfase eenmaal trefzeker en verzorgde in de finale de assist bij het winnende doelpunt van James Troisi. In eigen land wordt Juric beschreven als een snelle, balvaste spits, die daarnaast over scorend vermogen beschikt. Met name om dat laatste leek Roda JC verlegen te zitten.

Juric zal naar alle waarschijnlijkheid in het begin van de volgende week zich voegen bij de selectie van Kalezic.

Header: Yahoo Sports

Comments (1)

Comments are closed.