Roda speelt opnieuw doelpuntloos gelijk

Roda JC Kerkrade heeft ook aan het bezoek bij PEC Zwolle een punt overgehouden. De Limburgers opereerden vanuit een hechte defensie, hielden voor de derde keer in vier duels ‘de nul’ en verzuimden om zelf de score te openen: 0-0.

Zonder Daryl Werker, maar mét Martin Milec in het basiselftal van Roda JC was het balbezit in een aardige eerste helft duidelijk voor PEC, dat er echter niet in slaagde om Roda vast te zetten. Bij balverlies van de Zwollenaren zochten de Kerkradenaren naar snelle counters en dat leidde al snel tot een uitstekende aanval via onder meer Ajagun, waarna de diagonale inzet van Rosheuvel uiteen spatte op de paal en de rebound gepakt werd door Van der Hart. Ook de thuisclub zou in aanraking komen met het aluminium, toen Saymak de onderkant van de lat trof maar de bal terug het veld in stuitte. Er bleef dreiging uitgaan van de tegenaanval van Roda en Auassar leek de 0-1 op zijn schoen te hebben, maar hij gaf bij zijn vrije schietkans Van der Hart kans om een hand achter de bal te krijgen.

Na de theepauze moest Benjamin van Leer al snel alert reageren op inzetten van Saymak, Holla en Achahbar, terwijl Rosheuvel de vuisten van Van der Hart testte. Diezelfde Rosheuvel zorgde op de rechterflank voor een aantal bruikbare voorzetten, maar Nestoras Mytides slaagde er niet in om zijn hoofd achter de bal te zetten. In het vervolg bleven grote kansen uit en dat kwam met name door de door Yannis Anastasiou vakkundig neergezette geel-zwarte muur rondom het doel van Benjamin van Leer, die bovendien een tegentreffer afgekeurd zag worden nadat hij in de lucht werd aangevallen door invaller Brock-Madsen. In de absolute slotfase hadden de manschappen van Yannis Anastasiou pech dat arbiter Björn Kuipers een charge van Van de Pavert op Mytides geen penalty waard vond.

Met het punt doet Roda JC voorlopig afstand van de laatste plaats op de ranglijst, hoewel Go Ahead Eagles morgen nog in actie komt. De Koempelclub zijn nu vier duels op rij ongeslagen, waarvan de laatste drie ontmoetingen telkens een punt opleverden. Volgende week staat er vanwege de interlandweek geen duel op het programma, in de week erna is AZ de volgende tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Roda JC Live

Comments (33)

Comments are closed.