Roda toont standvastigheid: donderdag kort geding tegen KNVB

Wat Roda JC al aankondigde, komt de club nu ook na: de Kerkradenaren stappen naar de rechter om een hervatting van de bekerwedstrijd tegen Willem II af te dwingen.

Eerder verwierp de KNVB het protest van de club, omdat de internationale spelregelcommissie IFAB aangaf dat de beslissing van de scheidsrechter hoe dan ook doorslaggevend zou moeten zijn. Roda legt zich daar niet bij neer.

Nieuwe fase
Het gaat uiteraard om de 2-3 die Donis Avdijaj in de 83ste minuut van de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Willem II binnenschoot. Na ingrijpen van de videoref werd die treffer echter afgekeurd, aangezien deze in de aanloop naar de goal een handsbal van Mikhail Rosheuvel constateerde. Roda claimt echter dat het doelpunt gewoon had moeten tellen, aangezien Willem II tussen Rosheuvel’s handsbal en Avdijaj’s goal nog kortstondig in balbezit kwam en daarmee een nieuwe fase was ontstaan. Willem II won het duel uiteindelijk na strafschoppen.

“Fouten moeten gecorrigeerd kunnen worden”
De club legt zich dus niet neer bij de afwijzing door de KNVB en wil nu via de rechter bewerkstelligd krijgen dat de bekerwedstrijd hervat wordt in de 83ste minuut bij een 2-3 voorsprong voor de Kerkradenaren.  “We vinden dat het besluit van de arbitrage niet rechtvaardig is”, aldus Harm van Veldhoven tegen De Limburger. “Er moeten duidelijk regels voor dit soort situaties komen. Fouten maken is menselijk, maar fouten moeten ook gecorrigeerd kunnen worden.”

Financieel
Het is maar de vraag of Roda met de gang naar de rechter enige kans maakt, aangezien er geen precedenten zijn die in die richting wijzen. De volhardende houding lijkt ook ingegeven door de financiële bijdrages die Roda door de uitschakeling misloopt, namelijk de wedstrijdpremie voor het bereiken van de halve finale en de verwachte recette ter hoogte van een half miljoen Euro in de halve finale.

Het kort geding wordt aanstaande donderdag om 14:00 uur in Utrecht behandeld.