Roda verliest van Eindhoven, presenteert Ugbo

Roda JC Kerkrade heeft de generale repetitie voor het seizoen 2019/2020 verloren. In het eigen Parkstad Limburg Stadion bleek FC Eindhoven te sterk: 0-1. Een dag later presenteerden de Kerkradenaren op de Fandag spits Iké Ugbo.

Op vrijdagavond was het stadion in Kerkrade het decor van de laatste oefenwedstrijd van de voorbereidingen van Roda JC en FC Eindhoven. De geel-zwarten waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Zo werd een kopbal van Daryl Werker van de lijn gehaald en bracht doelman Ruud Swinkels redding op een inzet van Mart Remans.

In de tweede helft zocht Roda JC naar de openingstreffer, maar die viel juist aan de overkant. Uit de kluts wist Jort van de Sande de, naar later bleek, winnende treffer te scoren. In de slotfase wisten Safouane Ahidar, Roland Alberg en Niels Verburgh mogelijkheden niet te benutten. Zo eindigde het vriendschappelijke duel tussen de divisiegenoten in 0-1.

Zaterdagmiddag vond vervolgens de fandag van de Kerkraadse club plaats. Hier werd Iké Ugbo gepresenteerd aan de aanwezige supporters. Roda JC huurt Ugbo (20) voor één jaar van Chelsea. De Engelsman doorliep de jeugdopleiding van The Blues, maar kwam ook uit voor FC Barnsley, MK Dons en Scunthorpe United. Voor die clubs kwam hij in 51 officiële wedstrijden tot vijf doelpunten. In de onder 18 en onder 23 van Chelsea kwam Ugbo in 49 wedstrijden tot 25 treffers.

Foto: Sem Caelen/Roda JC Live