Roda voetbalt Excelsior het bos in: 4-0

Na op de dag af precies één jaar te moeten wachten, was het vanavond eindelijk weer eens raak: een thuisoverwinning voor Roda JC. Degradatieconcurrent SBV Excelsior werd na een cruciale rode kaart van Mattheij volledig van het veld gevoetbald en weggeblazen: 4-0.

De wedstrijd begon van beide kanten een stuk beter dan vooraf misschien gedacht, met een heel aardig tempo en veel drang om naar voren te voetballen. Kansen bleven echter nog een tijdje uit, tot na achttien minuten Mattheij de doorgebroken Paulissen vloerde. Hoewel de Limburger in eerste instantie door wilde voetballen (en dat werd keurig toegelaten door de arbitrage), werd er geen voordeelsituatie uitgebuit en kreeg Roda de vrije trap toegewezen. Die kans werd meteen uitgebuit dankzij een meer dan prachtige trap van Schahin, die zijn eerste basisplaats van het seizoen op fraaie wijze wist op te leuken met de eerste goal van de wedstrijd.

Na het doelpunt van Schahin zakte het tempo iets naar beneden en leek Excelsior heel voorzichtig wat beter in de wedstrijd te komen, maar Roda bleef de dominerende ploeg. Voorbij het halfuur groeide de druk op het doel van Hahn aanzienlijk en kreeg Schahin een leuke kans via een volley, nadat Van Peppen eerder al een schot gekeerd zag worden. Vlak voor de pauze maakte Mitchel Paulissen op aangeven van Ajagun het tweede doelpunt van de avond en was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Na de thee en de koekjes ging Roda verder met aanvallen en kansen creëren, met onder meer mogelijkheden via Paulissen en Ajagun. Excelsior was eigenlijk alweer klaar met de avond maar probeerde bij vlagen eruit te komen voor de aansluitingstreffer, zonder daarmee ook maar één keer echt gevaarlijk te worden. Na een uur voetballen scoorde invaller Papazoglou en zette daarmee de 3-0 op het bord, waarna enkele minuten later Paulissen zijn tweede doelpunt noteerde en het zowaar 4-0 stond!

Een prachtige avond in Kerkrade dus, die werd afgesloten met een grandioos verprutste uitbraak voor Excelsior via Karami. Het laatste kwart van de wedstrijd wist Roda de wedstrijd rustig uit te voetballen en werden er geen heel grote mogelijkheden meer genoteerd. Roda JC klimt dankzij deze fraaie overwinning naar de zeventiende plek en heeft de directe aansluiting met de veilige vijftiende positie in de Eredivisie weer hervonden.

Foto: Roda JC Live.