Roda wint ook tweede oefenduel van 2015

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag ook haar tweede (oefen)wedstrijd van 2015 winnend afgesloten. De Kerkradenaren, die gisteren nog met 3-1 van het Belgische Lommel United wonnen, waren met een aanzienlijk gewijzigd elftal met 3-0 te sterk voor topklasser FC Lienden. Belofte Paul Schröders scoorde 2 maal en nam 1 assist voor zijn rekening.

Roda begon ten opzichte van het duel van gisteren met 9 andere spelers in de basis; zo werd het aanvalstrio gevormd door Danny Schreurs, Frank Demouge en Anco Jansen. Het drietal kwam in het openingskwartier direct tot een aantal mogelijkheden, maar daar vloeiden nog geen doelpunten uit voort. Na 20 minuten spelen was er een opvallend moment, toen coach René Trost buitenspeler Jansen wisselde voor belofte Paul Schröders; de vervanging werd ingegeven door het feit dat Jansen in de openingsfase pittige duels uitvocht met zijn persoonlijke tegenstander en daarbij zelfs had nagetrapt.

Ook met invaller Schröders op de rechterflank zocht Roda veelvuldig de vleugels om scoringskansen te creëeren. De openingstreffer viel uiteindelijk in de 36e minuut, toen Schreurs een voorzet van Schröders bij de tweede paal kon binnenlopen. Aan de overkant kreeg FC Lienden, de koploper in de zondag-Topklasse, ook een paar mogelijkheden om op het scorebord te komen, maar ondanks prima voorbereidend werk ontbrak het bij de gasten aan een koelbloedige afronding.

Ook in de openingsfase van de tweede helft stichtten de bezoekers gevaar in het zestienmetergebied van Roda, maar een attente Van Leer voorkwam de gelijkmaker. Roda probeerde er vooral in de omschakeling snel uit te komen, maar kon de tegenstander lange tijd niet echt haar wil opleggen. Naarmate de wedstrijd vorderde, met de normaal gesproken rechtsback Henk Dijkhuizen in de laatste 20 minuten gepositioneerd op het middenveld, bleek de thuisploeg desalniettemin over de langste adem te beschikken, en was het jongeling Schröders die in staat bleek om dat ook in de score uit te drukken.

In de 73e minuut verdubbelde hij de marge naar 2-0 door balverlies in de Lienden-defensie genadeloos af te straffen met een droge knal voorbij keeper Schimmel. Amper twee minuten later liet diezelfde Schröders ook de derde (zijn tweede) goal aantekenen, ditmaal met een bekeken lob in de verre hoek. De 20-jarige invaller drukte daarmee nadrukkelijk zijn stempel op deze wedstrijd, die ook in 3-0 zou eindigen. Roda JC hervat aanstaande vrijdag de reguliere competitie met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk, de hekkensluiter in de Jupiler League.

Opstelling Roda JC:
Benjamin van Leer – Henk Dijkhuizen, Bart Biemans (46′ Crescendo van Berkel), Daryl Werker (73′ Mick Hellemons), Sebastiaan de Jongh (73′ Lars Peters) – Nathan Rutjes (46′ Jorrit Smeets), Hicham Faik (65′ Jesse Wijnen), Mitchel Paulissen – Anco Jansen (21′ Paul Schröders), Frank Demouge (65′ Rigino Cicilia), Danny Schreurs.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.