Roda wint verdiend maar moeizaam van Oss

Roda JC Kerkrade heeft maandagavond met de grootste moeite afgerekend met FC Oss. In een ijskoud Parkstad Limburg Stadion eindigde de wedstrijd in 4-3.

FC Oss kon zich geen beter begin van de wedstrijd wensen. Na één minuut kreeg Snijders een vrijgeleide richting het Kerkraadse doel en hij faalde oog in oog met Verbist niet: 0-1. Niet heel lang daarna mocht Opoku uit een hoekschop vrijelijk de 0-2 binnen koppen.

Dat was voor Roda het teken om wakker te worden, maar tot doelpunten leidde dit in het eerste bedrijf niet direct. Frank Demouge miste de grootste kans door van dichtbij recht op Koopmans te koppen. Uiteindelijk pegelde Paulissen alsnog prachtig de 2-1 achter de keeper.

In de tweede helft verving Cicilia de matige Schreurs en dat leverde resultaat op. Al in de 52e minuut scoorde Van Hyfte zijn eerste Roda-goal; een mooie vrije trap betekende de 2-2. Daarna leek Oss terug te komen in de wedstrijd, totdat Biemans een vrije trap van Höcher plots inkopte: 3-2.

Vlak daarna mocht Piqué inrukken met direct rood na een stevige trap op de enkel van Van Hyfte. Daarmee leek het wel beslist en al helemaal toen Ramos de 4-2 scoorde uit een hoekschop. Toch werd het de laatste minuten bibberen toen een vrije trap van Bakx van richting werd veranderd en binnenviel. Het bleef in Kerkrade echter bij 4-3.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.