Roda zoekt naar revanche in Oss

Vrijdagavond dient zich voor Roda JC een uitgelezen kans aan om zich te revancheren. In Oss wacht de nummer achttien van de Eerste Divisie.

Niet zo zeer vanwege het spel, maar vooral vanwege het verlies tegen Heracles Almelo in de KNVB Beker zal Roda JC zich willen revancheren. Tel daarbij op dat de laatste competitiewedstrijd tegen Telstar in een ontluisterende nederlaag resulteerde, en je verwacht dat Roda gebrand zal zijn op een overwinning. Sowieso is het fijn als de Kerkradenaren de bedenkelijke cijfers van de laatste weken (acht wedstrijden, twee keer winst) wat opluisteren.

Teleurstellend
Vrijdag had Roda voor een lastiger karwei kunnen staan. TOP Oss staat na elf wedstrijden op een teleurstellende achttiende plaats. De Ossenaren wonnen alleen van Jong FC Utrecht, Jong PSV en Helmond Sport. Vooral pijnlijk voor de Brabanders was dat de derby tegen FC Den Bosch, zoals gebruikelijk ontsierd door rellen, met maar liefst 4-1 verloren ging.

Trainer Kristof Aelbrecht heeft de zaken dus nog niet op orde. De vraag is in hoeverre hem dat aan te rekenen is, want het beperkte budget van de club heeft zijn weerslag op de selectie. Rick Dekker was een opvallende aankoop in deze zomer. Hij kwam over van De Graafschap en is samen met Justin Mathieu de meest in het oog springende naam uit de ploeg.

Kunstgras
In het Osse Kuipje troffen beide ploegen elkaar pas zes keer. Vaak was dat geen plezierige onderneming voor Roda JC, want drie keer ging de thuisploeg er met de zege vandoor. Ook dit seizoen zal winnen geen sinecure zijn, want de voetballende ploeg van Jurgen Streppel heeft het op kunstgras al het hele seizoen erg lastig. Vorig seizoen werd er in de slotminuten gewonnen door een late treffer van, uiteraard, Dylan Vente.

Die zal ondanks de 120 minuten bekervoetbal van dinsdag ‘gewoon’ in de basis staan tegen TOP Oss. Dat geldt niet voor Nils Röseler en waarschijnlijk ook niet voor Terrence Douglas. Beiden kwamen gehavend uit het duel tegen Heracles, Röseler is waarschijnlijk langere tijd uitgeschakeld. Aangezien Florian Mayer op kunstgras een risico met zich meebrengt, zal Xander Lambrix waarschijnlijk een kans krijgen in de basis.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Nicolas – Reith, Joppen, Van de Pavert, Lambrix – Hartjes, Vente, Vossebelt – Daneels, Postema, Limbombe.

De wedstrijd in Oss begint vrijdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van Ingmar Oostrom. Zoals gebruikelijk is de wedstrijd live te volgen via Twitter.

Header: Roda JC Live