Brouwers stopt: “Absoluut geen spijt van terugkeer”

Roel Brouwers heeft zijn loopbaan als profvoetballer per direct beëindigd. Dat laat Roda JC Kerkrade weten op haar website.

De 34-jarige speler werd afgelopen zomer met redelijk wat bombarie aangetrokken. Het ‘kind van de club’ keerde terug bij zijn jeugdliefde, na een langdurig verblijf in de Duitse Bundesliga. De verwachtingen waren hoog na negen seizoenen bij Borussia Mönchengladbach, waar hij het laatste seizoen weinig meer aan spelen toekwam. Met zijn berg aan ervaring moest de centrale verdediger een grote rol gaan spelen bij Roda, waar hij in 2005 vertrok.

De verwachtingen werden echter niet waargemaakt. Brouwers verloor al na één wedstrijd zijn basisplaats, toen het duo Ananou-Kum centraal achterin de voorkeur kreeg. Bij blessures en schorsingen mocht hij het nog wel proberen, maar ook bij die kansen ging hij vaak pijnlijk in de fout. Nu heeft Roel dus zelf besloten dat het genoeg is geweest. Hij heeft aan de directie en technische staf medegedeeld per direct te stoppen met profvoetbal. Die hebben dat besluit geaccepteerd.

Update 12:15 – Tegenover Voetbal International reageert Brouwers op zijn besluit te stoppen. “Dit had ik maandag al besloten. Je denkt hier langer over na. Ik heb veel last van kleine pijntjes, waardoor ik niet kan brengen wat ik wil, en wat ik zou moeten. Ik heb besloten dat het beter is voor mezelf, de club, en het team.”

Het door velen gehekelde kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion speelt een rol bij die pijntjes. “Die ondergrond was voor mij heel erg wennen. Ik had niet het gevoel me daar snel aan te kunnen passen. Toch heb ik absoluut geen spijt dat ik bij Roda heb getekend. Ik had er ontzettend veel zin in, maar dat is helaas mede door mijn fitheid niet gelukt. Ik ben trots op mijn fantastische carrière.”

Al voor het seizoen ging er rond dat Brouwers na zijn voetballoopbaan in aanmerking zou komen voor een andere rol binnen de club, eventueel als jeugdtrainer. “Dat is wel de insteek”, zegt de verdediger. “Het is nog open in welke rol. Ik zie mezelf niet als trainer, dus daarover ga ik nog in gesprek met de club. Voorlopig ga ik het even rustig aan doen. Ik wil helemaal fit worden en genieten met de familie.”

Foto: Pro Shots

Comments (12)

Comments are closed.